Kishiniov

Ce poate să facă un fotoreporter cu un cadavru de copil?

Poate să îl ia și să îl mute de colo-colo în căutarea unghiului perfect pentru fotografia care să facă înconjurul lumii. Poate să ia cadavrul și să-l dea pe mâna unui coleg care știe să facă machiaj profesionist. Poate să își instaleze luminile astfel încât să obțină o imagine impecabilă din punct de vedere profesional.

Imaginea cu copilul înecat ajuns pe o plajă din Turcia a fost aranjată de fotoreporter. Ce a simțit omul care a luat cadavrul și l-a mutat? Ce era în capul lui când asculta indicațiile fotoreporterului cu cadavrul în brațe? ”Nu, nu acolo, pune-l mai la dreapta, așa! cu capul în valuri, așa este bine, gata, dă-te la o parte!”

Dar dacă au fost trase mai multe cadre și copilul mort a fost mutat de mai multe ori pe plajă? Iar apoi, într-un birou din metal-sticlă-plastic un expert în imagini și-a înșirat pe o plasmă gigantică toate cadrele luate cu cadavrul copilului și a ales-o pe cea cu impact emoțional maxim. ”Asta e bună, asta, nu i se vede fața, este cu capul în apă, i se vede pielea albită, este perfectă! Șeful o să fie mulțumit! Dă-i drumul pe Facebook, o să fie virală.”

Iar îmi vine să vomit.

copilul-pe-plaja

 

Categories: Diverse

La mobil prin Chișinău » « Cifre oficiale: 75% dintre imigranți sunt bărbați

8 Comments

 1. Sa presupunem ca nu este o manipulare. In cazul asta inseamna ca a fost mai important sa faca poza decat sa fuga sa vada daca baietelul mai traieste.

 2. In fotografie nu este vorba de acelasi copil, in aceeasi zi au murit si alti oameni, alti copii.

  In fotografia in cauza, copilul mic avea incaltari negre, in cealalta alt copil are incaltari rosii.
  Trebuie sa intelegem ca nu asa functioneaza astfel de imagini, asta e cea mai celebra, probabil ca sunt sute cu capacitate de a se viraliza.

  Ma uimeste cinismul cu care ati tratat subiectul… Verificati inainte de a posta.

  Heartbreakingly the scene was said to have been repeated hours later when a boat undertaking the same route, and carrying six people, sank. A woman and three children were said to have died.

  http://www.huffingtonpost.co.uk/2015/09/02/haunting-picture-of-drowned-syrian-boy-in-bodrum-prompts-debate_n_8077012.html

 3. In versiunea oficiala a povestii, tatal avea doi copii. Parca se vede din poze ca papucii copiilor au culori diferite.

 4. Exista un film, pe care l-am dat de mai multe ori diversilor colegi neîncrezatori în astfel de scenarii (da, exista si români neatinsi de „scenarita”) – Wag the Dog.

  Merita vazut.

  Pe bune.

 5. Recomand alt film in locul lui Wag the Dog: Nightcrawler (2014)

  • Daca acele comentarii de pe imdb sunt corecte, Nightcrawler este despre un jurnalist care cauta senzationalul cu orice pret si se trezeste implicat în actiune.
   Wag the dog este despre manipularea mass-media cu reportaje contrafacute.

 6. Cheia enigmei este in fotografia de jos, cu cei 2 frati morti, par de lungime diferita si ghetute diferite la culoare.

  http://laregledujeu.org/2015/09/03/25819/limage-qui-hante-lenfant-syrien-mort/

  „Update: A close up of the soles of both shoes has found they are different boys. Although we were wrong on this occasion and quick to the conclusion it is always good to remain vigilant and open minded.”

  https://anongalactic.com/syrian-boys-body-was-moved-before-photos-were-taken/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2021 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑