Cum să faci cumpărături în Chișinău

Cu răbdare, cu foarte multă răbdare. Mecanismul de bază al comerțului este același ca în toată lumea, însă unele aspecte practice sunt puțin diferite.

Cumpărătura la Chișinău durează. Vânzătorii de multe ori sunt surprinși că le ceri un anumit produs și trebuie să le arăți produsul în raft ca să îi convingi să ți-l dea. Combinațiile la rest îi surprind și mai tare: dacă vrei să achiți marfă în valoare de 53 de lei cu o bancnotă de 100 de lei și spui ”vă mai dau eu trei lei, dați-mi 50 rest” devin foarte bănuitori, exită în a lua banii. Trebuie să treacă între 5 și 10 secunde ca să își dea seama că nu vrei să-i tragi pe sfoară. În general vânzătorii din Chișinău au o mică întârziere, nu foarte mare, dar de ajuns cât să apară pauze stânjenitoare.

Și nu este vorba aici de accentul de România, am văzut de nenumărate ori că și vorbitorii de limbă rusă au parte de același tratament. Despre viteza turbată a chelnerilor din Chișinău vă povestesc altădată.

3 raspunsuri
  1. Igor Lisenco
    Igor Lisenco says:

    Astfel de comportament gasesti in multe magazine. O exceptie, fara discutii, este Metro Cash & Carry, acolo fetele si baietii lucreaza binisor. Si langa bloc am un magazinas de produse alimentare, unde merg aproape zilnic, chiar din placere. Este o vanzatoare tanara, care, pe langa faptul ca e rapida si fara scrupule, este binevoitoare si nu am vazut-o niciodata trista. Zambeste si ureaza o zi buna la toata lumea. Ei, dar asta asa, de suflet – cum imi zicea profeasoara mea de engleza – Exceptia confirma regula…

    Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] ce i-am bârfit pe vânzătorii din Chișinău a venit timpul să-i vorbim de rău pe cumpărători. Primul lucru care trebuie spus: […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *