Kishiniov

5 chestii care se îmbunătățesc după tăierea banilor de biserici

Ba taie, ba nu taie banii pentru biserici, până la urmă rămâne că nenea Cioloș taie. Și foarte bine face, pentru că în anul 2016 românii vor constata îmbunătățiri magnifice la următoarele chestii:

 1. Nu vor mai fi cozi la medicii de familie. Știința a demonstrat faptul că bolnavii formau cozi la medicii de familie din cauza alocărilor bugetare către Biserica Ortodoxă Română. (Conform unor cercetări recente, alocările bugetare către celelalte culte nu aveau același efect).
 2. Fiecare pacient va primi rețete compensate ori de câte ori va avea nevoie. (Eu personal nu am mai văzut o rețetă compensată din anul 1999, nici nu știu ce culoare are, însă sunt sigur că în 2016 voi beneficia de rețete compensate și nu voi mai plăti medicamentele de două ori: o dată prin asigurare și a doua oară din buzunarul propriu).
 3. Vor fi construite circa 5.000 de spitale și 10.000 de școli doar în decursul anului 2016. În 2017 premierul Cioloș va ridica alte 10.000 de spitale și 20.000 de școli, astfel că în doar doi ani de mandat va reuși să modernizeze România la maxim deoarece vor exista mai multe spitale și școli decât biserici.
 4. În paralel cu spitalele și școlile, premierul Cioloș va construi șosele de centură pentru absolut toate satele din România. Programul de modernizare se va desfășura așa: în sat se construiește spitalul, lângă spital – școala și apoi se face șoseaua de centură. Când se vor termina satele se vor construi spitale și școli în câmp, la rândul lor urmând să beneficieze de șosele de centură.
 5. Un efect paralel va fi acela că vânzătoarele de la chioșcuri vor avea să dea rest la hârtia de 100 de lei. Nu există deocamdată o explicație publică în acest sens, însă tehnocrații lui Cioloș au dat asigurări la Bruxelles că tăierea fondurilor pentru biserici va corecta această problemă pe care nici Ion Iliescu nu a putut s-o rezolve.

Aici găsiți calculele care demonstrează cum banii pentru biserici au distrus sistemul medical din România.

doodle-kids

Categories: Diverse

Cioloș e mai pizdos decât Ceaușescu. Hai să-i trăiască lăudătorii! » « Adevărata moștenire sovietică ”Statul trebuie să”

5 Comments

 1. Afara de banii pentru biserica/culte eu zic ca Ciolos &comp ar trebui sa dea bani si la vrajitoare.Ce,nu sunt cetateni/cetatence care merg la mama Omida,mama Palamida si alte mame,se roaga,dau bani,exact ca la biserica,ba unii/unele sunt chiar intens mediatizati ? Si ce facem cu cei care seara de seara se uita la Antena 3 unde oficiaza preotul lor suprem,Gadea,ajutat de dascalul Ciutacu,d-zeu (zis si Dan Voiculescu)fiind la puscarie ? Ei de ce sa fie discriminati ?

 2. ”Fericit” cel ce crede!
  Singura chestie care nu va dispărea după eliminarea finanțării BOR va fi atacul la BOR. Ba cred că se va și intensifica, având în vedere, că SRI va primi cu vreo 20% mai mulți bani în 2016. Vorbesc de SRI care ascultă și execută ordinele din partea Dept de Stat al SUA, prin ambasadorul SUA, nu de SRI care are grijă de siguranța poporului mâncător din Romania.

 3. Bai umflatule, ai incercat sa fii ironic?

 4. Exista un proverb, strain, despre paiul care a rupt spinarea camilei.

  În cazul nostru, ridicarea subventiei de la stat pentru BOR, nu va face ca acea camila sa leviteze în aer, tot îi va fi greu, sarmanei, dar macar nu va mai avea spatele rupt.

  Ironia articolului este buna – evident ca nu se vor face nici spitale (cu ce doctori le populezi, când toti fug în Anglia? asta aduce aminte de decada postdecembrista, când se vehicula ideea ca în fabricile de stat au ramas numai looserii), nici scoli (ce elevi aduci, când natalitatea a scazut, iar multi îsi duc copii peste hotare la studuiala?)

  Dar, daca tehnocratii vor analiza problema dpdv tehnic, si vor încerca azi sa astupe o gaura, mâine alta, poate poate ca vom avea sansa sa astupam toate gaurile ce le avem. Încercarea repararii tuturor gaurilor deodata cu fonduri insuficiente duce la acea situatie perpetua si perpetuata în care nici o gaura nu e astupata.

  Ca sa ma explic – fiind prieten cu un director de muzeu dintr-o anumite localitate nebucuresteana 🙂 am aflat de la el ca o cladire secundara, de patrimoniu, trebuia reparata, acoperisul fiind spart. Pentru asta a facut un deviz de sa zicem 60 de milioane lei (vechi, ca e veche povestea). De la minister i s-a aprobat abia un fond de 40, ziceau domnii directori de la buget ca ajunge pentru conservare. Cu alte cuvinte, i se dadeau 40 de milioane anual pentru a petici acoperisul, a varui peretii cu igrasie, dar nu i-au fost acordati 60 o singura data si gata. În vreme ce un coleg de-al meu, restaurator de arta veche si conf la o mare universitate din raza localitatii nebucurestene, lucra pentru o biserica, nici macar monument istoric, fiind facute prin anii 50, de la doua case departare de sectia muzeala, pe buget „fara numar” – ce cerea aia i se dadea, inclusiv vopseluri pe baza de aur (pentru aura sfintilor). Ei bine, acel restaurator mi-a povestit ca, lucrarea fiind facuta pe un grant de la BOR, filiala din municipiul unde se afla universitatea, si ministerul cercetarii, au avut probleme imense în a justifica bugetul în acte, deoarece preotul paroh i-a spus clar – Fiule, eu îti dau câti bani vrei, dar nu-ti pot da justificare pe ei. Si asa devizul s-a facut pe parale mici (si asa a fost aprobat de ministere, care nu aprobau din principiu sume mari), dar cheltuielile au fost faraonice.

  Nu exista nicio legatura între cele doua fapte, afara de scurtimea geografica.
  Dar spune ca BOR poate trai bine mersi si fara banii de la buget – pentru ca banii „fara numar” proveneau din donatii si fondul intern al BOR.

  PS: mai stiti cine a gestionat Fondul Libertatea? Hai cu tata, ca nu-i greu?

 5. Specifică dom’le că-i pamflet, înainte să o ia cineva de bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2020 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑