Kishiniov

Blestemul lui Caragiale apasă asupra polițiștilor din Chișinău

Gura spurcată a lui Caragiale ne-a blestemat peste milenii. Adică viața de zi cu zi se screme să ne arate că trăim în algoritmii din schițele lui nenea Iancu. Acum și la Chișinău.

Deci în Chișinău trăiește protestatarul Anatol Mătăsaru, un om care face chestii vesele. Ultima lui realizare: a făcut un câcat mare de plastic și l-a pus în fața Centrului Național Anticorupție din Chișinău, lângă a pus vas de toaletă, și-a dat jos izmenele și a mimat o defecare. Filmarea aici:

Și a început urmărirea penală a lui Anatol Mătăsaru, nu că ar fi prima. Iar procesul verbal zici că este scris de Caragiale, nu de un polițist oarecare din Chișinău, i-auzi acilea: ”acțiunile cet. Mătăsaru Anatol se deosebesc printr-un cinism și obrăznicie deosebită a scos din portbagajul unui automobil de model Volkswagen, o chiuvetă de veceu și un mulaj din plastic asemănător cu fecalele pe care le-a instalat în pragul intrării centrale a CNA, după care s-a dezbrăcat de pantaloni și lengeria intimă și în public s-a așezat pe chiuvetă, ținând în mână un baner pe care scria Protest, unde s-a aflat timp de două minute ignorând somațiile inspectorilor CNA”.

Am respectat lexicul și ortografia originală.

Dar povestea nu se termină aici. Vreo 10 polițiști au mers azi să-l ridice pe Mătăsaru de acasă. Alt prilej pentru genomul Caragiale să iasă la aer. Mătăsaru le spunea ”cai” polițiștilor, polițiștii se enervau, că ei nu sunt cai, ei sunt polițiști. Nevasta lui Mătăsaru a avut o intervenție superbă: ”Eu nici nu vorbesc cu dânsul că suntem în proces de divorț, de ce mi-l luați?!?”  După mai multe pertractări polițiștii l-au luat pe sus pe Mătăsaru și l-au înghesuit în mașină în timp ce nevasta în proces de divorț striga: ”Tolea, nu opune rezistență că animalele astea a să te bată!”

Mno, cam așa pe la noi la Chișinău.

Categories: Chișinău pentru toți

Gerontocrația din cultura română se îndreaptă spre cimitir » « Manipulare la Chișinău: demisia premierului Chiril Gaburici

3 Comments

  1. Astia sunt de la anti-anti-coruptie. Garcea moldoveni. Acasa la Plahtoniuc sau la Shor nu se duceau sa il intrebe de banii din banci.

    Pristanda era un geniu si un baiat cu coloana pe linga astia.

  2. Ma simt ca acasă 🙂

  3. Se pare ca Anatol Matasaru are un frate si in Romania, dar are mai putin umor:

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20762417-barbatul-care-dat-foc-masinii-fata-sediului-csm-fost-arestat.htm

    In rest, gaborii nostri sunt la fel cu „caii” lor, doar ca ceva mai subtili. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑