Kishiniov

Când balerinele își ridică fustele, apar legionarii

Nu poți să nu te îngrijorezi când auzi că balerinele din București strigă ”Afară cu străinii din țară!” Este grav dacă ies balerinele la lupta națională și dau tutu-ul pe cămașa morții. Așa că m-am apucat să cercetez mai bine cazul, ajuns deja în presa internațională. Să vă zic ce am aflat.

Deci șeful balerinilor de la Opera Națională din București este Johann Kobborg, un danez despre care lumea spune că a făcut minuni. Dar de fapt omul ăsta danez nu avea contract de șef, doar apărea pe site cu numele de șef. Și acest șef care nu este șef este căsătorit cu femeia cea mai bună balerină din București, Ana Cojocaru. Și un dirijor pe nume Tiberiu Soare a ajuns șef interimar la Operă – unde situația este încurcată cu șefia, există un scandal vechi de ani de zile, nu-l mai reluăm.

Doar că omul Tiberiu Soare are și el o nevastă femeie balerină, care este dușmanca femeii balerine Ana Cojocaru. Și omul Tiberiu Soare a șters pe internet funcția de șef de balerini care apărea în dreptul numelui omului danez Johann Kobborg. Omul danez și-a dat demisia, femeia balerină Ana Cojocaru a început să dea interviuri, ministrul culturii a pus un alt director interimar și pe omul Tiberiu Soare l-a făcut director adjunct interimar, i-a promis să-l facă pe omul danez șef de balerini cu acte-n regulă, balerinii s-au strâns să protesteze în fața Operei, iar acolo balerinii autohtoni ar fi strigat ”Afară, afară cu străinii din țară!”

Treaba este simplă din punctul meu de vedere: niște femei balerine se urăsc de moarte și îi pun pe bărbații lor să își spargă capetele reciproc. Însă în presă flutură steagul xenofobiei și al valului naționalist extremist care cuprinde România. Nimeni nu stă să se uite la detaliul important: două muieri s-au încăierat în culise.

Și pe bune că nu contează. Baletul este un sport pentru elite, este o ambiție a unor băieți din București să avem și noi operă și balet, că așa e frumos într-o capitală europeană. Doar că nu avem destui oameni bogați și snobi în București care să susțină sportul ăsta scump – așa că natural se ajunge la soluția ”să plătească Guvernul pentru cultură”, adică baletul din București este întreținut artificial cu bani luați de la niște oameni pe care nu-i interesează baletul. Bani puțini, orgolii mari, avem rețeta perfectă pentru scandal cu chiloțăreală muierească.

Și știți ce rămâne? Primitivismul românesc, brutalitatea xenofobiei, naționalismul de grotă. Dar în realitate nu freacă pe nimeni grija de prostia asta, doar că este nevoie zilele astea de scandaluri naționaliste în București.

Categories: Diverse

De ce este România o țară săracă? » « Poveste cu Liga Studenților din 1990, aproape adevărată

10 Comments

 1. :)) Bun de tot!

 2. vezi ca „Și un dirijor pe nume Tiberiu Soare a ajuns șef interimar” lasa loc de interpretari precum face si bastovoi cu ale lui spatii de intrpretare si directionari ambigue de opinii…plus ca in zona asta a tutu-urilor verzi Angela Gheorghiu, doar asa o anume Angela Gheorghiu e de partea lui „si un dirijor pe nume…”, ea si inca niste unii de prin lumea asta a oamenilor neintelesi care practica sporturile astea pe alte scene ale lumii din cauze de ambiguitati in organizarea ONB… treaba e o chilotareala care se vrea organizata si e cu „drama queen” artistica. Aici Soare a cazut in tutu cu intentia buna in mana…

 3. La fel cum nu avem destui snobi si bogati cat sa intretina un alt sport scump, construitul de biserici. Si acolo, in ciuda faptului ca sunt oameni pe care nu ii intereseaza sportul respectiv, guvernul plateste cu banii lor.
  Culmea, si acolo se incaiera balerinii 🙂 🙂
  „Și știți ce rămâne? Primitivismul românesc, brutalitatea xenofobiei, naționalismul de grotă. Dar în realitate nu freacă pe nimeni grija de prostia asta”

 4. Eu nu prea am văzut scandaluri naţionaliste în media din Bucureşti. Mai degrabă observ o disgraţioasă manifestare a cosmopolitismului în societatea românească de azi, un dispreţ faţă de tot ce e românesc. Încercaţi dvs. la orice oră din zi sau noapte să ascultaţi pe posturile de radio ce se pot prinde în ţară, o muzică românească, populară, uşoară, de estradă, sau de oricare ar fi, dar să utilizeze cuvinte româneşti pline de mesaje morale sau moralizatoare şi vedeţi dacă veţi găsi. Singurele posturi care mai transmit ceva în româneşte cu caracter moralizator, românesc este Radio Trinitas şi uneori şi radiourile din Chişinău. În rest, parcă am fi în America sau Canada. Şi-n Marea Britanie tot mai auzi un post în franţuzeşte, olandeză sau nemţeşte, dar în România nimic.

 5. pana si baletul are parte de politica…

 6. Istoria a fost scrisa de barbati încaierati de muierile lor agresive…

 7. Adevarul adevarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑