Când rakeții de la Chișinău devin unioniști: să râdem sau să plângem?

Un băiat, Veaceslav Platon pe numele lui, rusofon și acuzat de șmecherii agravante prin băncile de la Chișinău, s-a trezit zilele astea unionist. Și chiar nu știu cum să interpretez chestia asta.

Platon nu prea mai încape prin Chișinău, unde, după cum el o spune, oamenii au devenit foarte răi, dar răi-răi. Și din cauza răutății ăsteia, bietul de el stă mai mult prin Ucraina, acolo unde oamenii se pare că nu sunt foarte răi, ci niște tipi blânzi, cumsecade, primitori și darnici. Dar asta este o chestiune secundară. Unionismul lui Platon este ușor bulversant. La o primă vedere aș zice că posibil ca omul să fi prins drag de sistemul bancar românesc, adică na, s-a distrat cu băncile din Chișinău și parcă îl mănâncă să se distreze și cu băncile din București.

Dacă citiți interviul de aici veți vedea că unionismul lui Platon este condiționat. Adică să fie uneală, dar mai cu fereală, ceva confederație. Mai bine o zice direct: să dea românii niște bani la Chișinău, că știu eu și cu pațanii mei ce să facem mai încolo.

Îți place ce scriu? Introduci adresa de email și primești fiecare articol imediat după publicare:

Motorizat de FeedBurner

Un gând despre „Când rakeții de la Chișinău devin unioniști: să râdem sau să plângem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *