Kishiniov

Când ungurii nu-i suportă pe unguri – câteva cifre despre toleranță

M-a umflat râsul când am citit azi că 37% dintre ungurii din Ungaria nu vor să aibă drept vecini unguri din Transilvania.

Românii sunt în spatele homosexualilor și chinezilor din punctul de vedere al ungurilor; adică ungurii din Ungaria nu vor vecini homosexuali în proporție de 61%, chinezii sunt respinși de 59% dintre unguri, iar românii de 58%. Țiganii domină: 73% dintre unguri nu vor vecini țigani.

Studiul de care vorbesc a fost făcut pe problema antisemitismului și a reieșit că 32% dintre unguri au o poziție antisemită deși doar 8% știu câți evrei trăiesc în Ungaria. 20% dintre unguri cred că evreii din Ungaria ar trebui să emigreze. Majoritatea ungurilor antisemiți au studii superioare, locuri de muncă bine plătite și trăiesc în orașe mari. În JOBBIK 69% dintre membri sunt antisemiți.

Sursa cifrelor.

zambet

Sursa foto.

Categories: Diverse

Jocul pervers ”mâna Moscovei” la Chișinău » « Mizeria cu salariile mai mari pentru balerinii străini

11 Comments

 1. Sunt curios la noi cum ar iesi un sondaj asemanator si cati n-ar vrea sa aiba vecin basarabean, desi am o banuiala ca o sa iasa mai jos de 37%.

  • Diferenta e ca noua nu ne plac basarabenii pentru ca nici ei nu prea ne plac pe noi. E mai mult un fel de reactie la atitudinea lor.
   In schimb, ungurii din Ro i-ar pupa in cur la orice ora pe aia din maghiaroshag desi aia au mai mult o atitudine de dispret fata de astia de aici.
   Am vazut caz intr-un restaurant in Hu: eram un grup de romani printre care si unguri din Ro, noi vorbeam in engleza cu chelnerii si nu s-au prins de unde suntem, ei au vorbit in ungureste si accentul i-a dat de gol imediat. Au fost ridicati cu forta de la masa (si dati la propriu afara din restaurant) ca sa faca loc unor unguri veritabili.

  • @alex: Sigur nu i-a dat afara ca nu aveau basca?

  • @Andrei: aveau basca, deci motivul asta pica.

 2. n-aveti si un sondaj cati romani nu vor vecini de peste prut? cu alea cati vor unirea, referendum etc. ne-au batut destul la cap.

  • Depinde pe cine întrebi. Dacă vei întreba snobi antinaţionali sau antimoldoveni (de oriunde ar fi ei) din naştere ca Radu Banciu, de pildă, vei avea 100% moldofobi. Moldovenii de peste Prut nu sunt toţi creiere spălate, mai sunt şi destui oameni raţionali, mult mai români decît românii de la vest de Prut.

 3. Se pare ca avem destui printre noi care sunt interesati sa fie prosti. Dar acesti destui nu inseamna mai nimic la nivel procentual, undeva sub 10%. In fapt, nu poate fi stabilita nicio analogie intre situatia Basarabiei si cea a Transilvaniei, din perspectiva smintelii extremistilor maghiari. Aici, lucrurile sunt simple ca lumina zilei. In sec. IX patrunde pe pamanturile Neamului Vechi o populatie razboinica care gaseste rumunitatea pasnica faramitata si se stabileste acolo unde aceasta era rarefiata, in Campia Pannoniei. Chiar si asa, isi face cu greu loc si numai cu sprijinul bisericii romane si al altor grupari ale pustei reuseste sa se mentina si sa creeze ceva durabil. Biserica de la roma indreapta siruri de coloni spre acel regat care va deveni ,,apostolic,,. In rest, istoria regatului mai mult sau putin maghiar se cunoaste bine. Este o istorie a obrazniciei in care aproape toate bataliile mari au fost pierdute sau castigate de comandanti de alt neam. Fireste, ar trebui sa vorbim despre bataliile vlahilor impinsi din Panonnia despre care nu se vorbeste niciodata, inamici traditionali ai maghiarilor pentru mai multe secole. Urmasii acelor viteji sunt locuitorii de astazi din Regiunea Autonoma Vlaha, Cehia, cam 800 000. Ungurilor le-a luat 5 secole ca sa ajunga cu organizarea pe Carpati, iar Transilvania nu ar fi fost cucerita si pastrata niciodata de maghiari in lipsa unei conjuncturi si fara sprijinul altora care aveau tot interesul sa tina românitatea faramitata. Ca atare, acele forte au tras mult mai multe sfori decat isi poate imagina oricine.

  Despre dreptul românilor asupra pamantului dintre Prut si Nistru nu are rost sa vorbim, fiindca el a fost dintotdeauna al Neamului Vechi si a fost continuu locuit de acelasi neam, dar asta e o discutie mai vasta si ar trebui sa facem apel la Tomiris, Burebista, inscriptii romane, belohoveni, brodnici etc. Unii Domni moldoveni au stapanit teritorii destul de intinse si dincolo de Nistru, ba munteanul Domn Mircea cel Batran toata Cumania Alba o perioada.

 4. perke, stai in cutie, ca te scot de halloween!

 5. S-ar putea face aceste statistici si pentru noi, romanii, in relatie cu ungurii. Chiar sunt curioasa care dintre noi este mai tolerant in aceasta mica „confruntare”.

 6. In Romania nimeni nu a avut vreo problema cu basarabenii ( romani, gagauzi, rusi) veniti in 1940, cand cu ultimatumul. Poate, la inceput in zonele locuite de svabi, cunosc unele relatari din partea romaneasca.Nu stiu cum au reactionat ungurii, dar intre romani nu au fost reactii de vecinatate rezervate sau mai rau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2020 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑