Cărtărescu în pericol! Vîntu vrea să ia Nobelul

Luați cu chestiuni futile am lăsat deoparte lucrurile cu adevărat importante. Cum ar fi interviul dat de Sorin Ovidiu Vîntu pentru Kamikaze, unde omul anunță că scrie 2 cărți și vrea să ia premiul Nobel pentru literatură. Nu e clar dacă vrea câte un Nobel pentru fiecare carte, dar oricum, Cărtărescu este în mare pericol.

Și îmi amintesc de o poveste spusă de un nene de la Iași care-l cunoaște pe Vîntu încă de când acesta era proaspăt ieșit din pușcărie pentru fraudă cu merdenele și poet în același timp, înainte de 1989. Pe vremea aceea Vîntu stătea printre literații de la Iași și le furniza țigări cu filtru, BT, Kent și Camel. În paralel scria poezii proaste, ca să aibă un motiv să se învârtă pe la mesele scriitorilor.

Peste ani și ani, nenea care mi-a spus povestea își amintea că a fost chemat de directorul editurii la care lucra. În biroul directorial erau doi bodyguarzi cu cefe late și pe scaunul din fața directorului ședea o mai veche cunoștință: Sorin Ovidiu Vîntu. Omul l-a întrebat politicos dacă mai scrie poezii și dacă îi ies la fel de proaste. O mică gafă: Vîntu ajunsese între timp miliardar și își negocia de pe alte poziții publicarea versurilor – respectiv însoțit de bodyguarzi. Confuzia a fost îndepărtată rapid, se pare că versurile (foarte proaste) au fost până la urmă publicate, iar Vîntu și-a continuat cariera de miliardar balcanic până a ajuns în ziua de azi, când țintește direct la Nobel, spre paguba veșnicului candidat Cărtărescu. Pentru că din punctul meu de vedere Vîntu are mult mai multe șanse la Nobel decât Cărtărescu.

2 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *