Kishiniov

Cartea lui Eftimie în format pdf

Și eu aș fi vrut să citesc cartea lui Eftimie în format pdf, mobi sau epub – însă o am doar în format doc. Asta pentru că am fost unul dintre puținii norocoși care au primit manuscrisul înainte să apară forma definitivă.

Vă dați seama că n-o să vă dau cartea lui Eftimie în format pdf, că-l cunosc pe om și nu se face să-i piratezi cartea. Cei mai dibaci dintre voi v-ați prins deja că ăsta este un articol optimizat SEO pe expresia ”cartea lui Eftimie în format pdf”, dar ideea de bază este să vă îndemn să o citiți. Bine, mai întâi trebuie s-o cumpărați și să nu încercați să-o piratați, că o să aibă un preț decent, dar asta când va apărea, peste câteva săptămâni o să pun aici un link pentru cititorii serioși să știe de unde să o cumpere.

Despre cartea lui Eftimie (indiferent de format – pdf, epub, mobi sau tipărit) vă pot spune că este un SF românesc sincer, cu elemente de critică socială și puțină viziune cuantică (cei care au învățat fizică în liceu vor putea avea păreri, dar se poate citi fără probleme și de cei care au suferit corigențe sau chiar repetenții). Are și elemente de istorie: Eftimie ne dezvăluie în cartea sa motivul pentru care au fost blocate în anul 1962 cele 8 uși dinspre peronul 1 al gării din Brașov  – și nu au mai fost deschise niciodată de atunci. De când aveam vreo 6 ani mi-am întrebat părinții de ce trebuie să ocolim prin pasajul subteran ca să ajungem la peronul 1 și nu putem ieși pe acele uși, de ce sunt închise? În sfârșit, întrebarea și-a găsit răspunsul. Când treceți prin gara de la Brașov să priviți cu duioșie cele 8 uși veșnic zăvorâte de la peronul 1.

În rest ce să vă mai spun? Că Brașovul este buricul Universului? Asta o știe orice moldovean.

Categories: Diverse

Chic-modern la Chișinău » « Ștefan cel Mare colț cu Armenească, Chișinău

7 Comments

 1. Cine e eftimie?Sicrie carti?Naspa.
  Dintr-o cautare rapida pe net,se devoaleaza ca-i un asa zis fost ziarist la evz(mama!ce valoare)un basist notoriu,un antiroman care nu scapa nici un prilej sa puna rahat pe clanta,unul din bloggarasi de cartier platiti de madam udrea a.k.a.saxobeat,pt. campanie pro pimp!
  Tre’ sa fi retard rau sa citesti dejectiile unuia ca asta!
  Si un p.s. pt. toti a-listerii pwulii si bloggari de substanta maronie care au criticat emisiunea lui Dragos Patraru despre supracalificati,o simpla intrebare:ati produs ceva la viata voastra,un surub,o saiba,un agregat,o zi de munca la prasit porumbul-la 35 grade-un muls de 50 de oi ,o cursa de 3000 km cu tir-ul,o luna de schimbul 3 la o turnatorie?
  Atunci sa vezi ca 50 de lei pe zi nu mai pare atat de ademenitor pt. o zi de munca!
  Dar ca sa mananci kkt basescian,se vede ca e indeajuns.

 2. Din orice carte se poate învata ceva – din unele mai mult, din altele mai putin …

  Stii ce se spune – înteleptul învata si de la prosti, prostul nu poate învata nici de la întelepti …

  Si în Dacopatia gasesti unele lucruri de valoare …

 3. Abia astept lansarea 😉

 4. nu stiu cand ai trecut prin gara ultima oara dar saptamana trecuta erau deschise, la fel si acum 2 saptamani, si acum 3 si de foarte multe ori in rest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2020 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑