Kishiniov

Câte biserici ortodoxe au fost construite după 1989? Remus Cernea știe!

O știți pe-aia cu ”vrem spitale nu catedrale”, dar haideți să ne uităm puțin și la cifre, eu știu că ateismul științific lucrează cu cifre. Deci să râdem cu cifrele.

În 2010 Remus Cernea zicea sigur pe el că în România au fost construite cel puțin 4.000 de biserici ortodoxe începând cu anul 1990. Așa i-a spus lui o păsărică. În sfârșit, a apărut o statistică pe problema asta și cifra reală este următoarea: 3.191 biserici ortodoxe construite între 1990 și 2015. În 2010 Remus Cernea a greșit cu doar aproape 1.000 de biserici.

Dar stați puțin! Remus Cernea era foarte sigur că BOR construiește minim 200 de biserici pe an, deci 4.000 de biserici în 2010 plus alte 200 biserici x 5 ani – în 2015 ar fi trebuit să avem 5.000 de biserici ortodoxe nou-nouțe, dar din păcate avem doar 3.191.

Un ateu corect și moral precum Remus Cernea ar fi trebuit să numere TOATE lăcașurile de cult apărute după 1990. Dar Remus Cernea are o explicație beton, el zice așa:

În clipa de faţă, doar Biserica Ortodoxă Română pune în pericol libertatea de conştiinţă şi graniţa firească dintre religios şi secular.

Deci să dăm la cap ortodocșilor. A apărut la un moment dat un articol cu titlul ”Față bisericească violează copii”, ilustrat cu fotografia unui călugăr ortodox, deși în articol era vorba de ceva pastor neo-evanghelic. Dar noi nu ne încurcăm în amănunte. Jos ortodocșii!

Și totuși, să ne uităm puțin și la alte cifre pentru perioada 1990-2015 pentru că avem așa: 3.191 biserici ortodoxe noi – 5.222 lăcașuri de cult noi ale celorlalte culte, dintre care doar pentru penticostali 1.950. Tabelul întreg îl am aici, sursa lui oficială fiind aceasta.

Acum nu am nici cea mai mică îndoială că interpretarea dată de BOR acestui tabel va fi făcută zdrențe de marii gânditori ai ateismului științific de rit nou. Nu contează cifrele, orice dovezi devin irelevante în fața tezei Remus Cernea ”trebuie să-i bubuim pe ortodocși”.

cruce

Aici v-am spus adevărata poveste ”școli și spitale contra catedrale”. Cu cifre!

Categories: Diverse

Dezinformarea de seară: rușii se retrag din Transnistria! » « Cât de urât/frumos este Chișinăul?

15 Comments

 1. Va întreb: spitale tot atâtea s-au construit ?????????????????
  La ce servesc aceste locașuri de cult??????? Locuri de munca gratuite care aduc lacheilor care se bat pe ele, cu cat comunitatea este mai bogată ???? Fără pic de rușine sug bani cu duiumul cu o nesimțire crasa. Nu mișcă un deget acești lachei fără bani, bucata cea mai Mare la pomeni, Prosoape și Sacoșa pentru coana preoteasă la plecare.
  – Și mai aveți nesimțirea să vă plângeți ????????? Câți oameni au murit prin spitale fără medicamente și aparatura necesară la canceroși și câte alte lipsuri.
  – V-ați întrebat oare lacheilor nesătui și fără credință ce sunteți??????????????
  – Vă faceți averi colosale și tot nu vă ajunge?????????? Păcat că nu mai este Ceaușescu ca vedeați voi din Catedrala Nesimțiri un Mare Spital pentru toată țara!!!

  – BRAVO LUI REMUS CERNEA ! DACA VA MAI CANDIDA EU ÎL VOI ALEGE CU AMÂNDOUĂ MÂINILE !

  – Când am făcut infarct spitalele m-au salvat nu bisericile.
  – Când am dus pe ultimul drum pe mama mea de 98 ani popa se grăbea se meargă la hramul nu știu cărei biserici, la alt ciolan, și la groapă na mai zis un ultim cuvânt și nea alergat ca la maraton pe drumul spre cimitir.
  – Bravo REMUS CERNEA și rușine lor ne sătuilor !
  Dacă mă banați să vă fie rușine că chiar nu aveți credință și numai dorința ne înavuțire.

  • Eşti peste măsură de penibil.Poţi oricând să pleci în Corea de Nord dacă nu-ţi convine aici.

  • Experientele personale triste re impiedica iti acorda circumstante si nu poti fi impartial ci doar 110% subiectiv si foarte incrancenat . vina lipsei spitalelor nu este a Bisericii, este fix a celor pe care tu ii aclami,adica a lui remus si a colegilor sai fin Parlament. Latri la copacul gresit si o cei face in continuare caci cei ca tine doar in cazuri rarissime isi mai revin

   • Depinde din ce unghi priviți stimate Dom. Într-o țară sărăcită și furată de diverși Hălpăi, din puțini bani care le mai scapă printre degete, eu cred că ”SPITALELE TREBUIE SĂ FIE PRIMA URGENȚĂ”.
    Când cineva din cunoștințele mele au trecut prin experiențe nedorite nici dușmanilor, am înțeles și sper să fiți de acord cu mine, că tot mai necesare ar fi fost măcar jumătate din cele 5222 lăcașuri de cult să fi fost mai bine spitale.
    Dorește cineva ca aceste lăcașuri să fie goale sau pline de oameni bolnavi din lipsa spitalelor și/sau medicamentelor????????????? Poate careva dintre gunoaiele care băltesc printre noi.

 2. Cu cât mai multe biserici, cu atât mai bine. Ne întăresc moralul, și, într-un final, poate și credința. Din acest punct de vedere, ridicarea Catedralei ar fi un pas important înainte.

  Cei care au credință, cred în primul rând în Umanitate, în bine, adevăr și frumos, fiindcă pohta noastră dintotdeauna aceasta a fost – VREM SĂ TRĂIM ÎN LEGEA NOASTRĂ!

  Mergem înainte, călăuziți de Eroi și Fantasme legendare. ROMÂNIA!

 3. – Domnule A.D.D. o regulă de bună creștere învățată acasă în familie şi nu la biserică, MĂ OBLIGĂ să nu îţi doresc să-ţi crape ulcerul şi să aștepți de sâmbătă până miercuri să fii operat şi să te perpelești într-un pat într-un spital jegos !
  – În timpul ăsta biserica și-a făcut slujbele şi aștepta cu smerenie să vină enoriași cu coșurile de bucate cât mai bogate.
  – Domnule A.D.D. nu-ţi doresc să faci infarct tot aşa din bun simţ de la mama şi tata nu de la biserică, să te caute la 500metri de spital , o jumătate de oră şi tu să crapi acasă, apoi să te pună într-o salvare să mergi nu la una din cele 5222 de lăcaşe de cult, şi să mergi vre-o 150 km în căutarea unui spital care să te primească, dacă mai ai noroc sa reziști până acolo.
  – Atunci ași vrea să te văd dacă mă mai trimiți la King Jong-ung ? Eu unu repet nu-ți doresc nimic, dar poate bunul D-zeu are grijă, și eu am să mă rog să te ducă la o catedrală mare, mare, mare și nu la spital că tot nu se vrea să avem!
  — P.S. Nu mă așteptam să citesc nici-o dată așa inepsii ca în acest articol. Probabil că prea fericiți n-au nevoie de spitale,. Sunt ținuți prea fericiți de către colacii și colivele care năpădesc către ei.

 4. @A.D.D.
  Proasta creștere. Să te numești ”OM” învață să fii ”OM”.
  Nu știi să întreții un dialog civilizat pentru că asta este nivelul dumitale de cultură.

  Păcat că mai există asemenea gunoaie/jeguri printre noi care poluează mediul, dialogul civilizat când se respectă și opiniile celuilalt, și nu se sfidează cras bunul simț.
  Aș zice : atâta cap, atâta minte. Când nu sunt argumente se trece la injurii și jigniri. Rușine și greață până la vomă.
  NIȘTE RĂI ȘI NIȘTE FAMENI, E RUȘINEA OMENIRII SĂ VĂ ZICĂ LUMEA OAMENI !

  • Tupeu maxim.Tu te apuci primul să înjuri şi tot tu te dai lovit.Du-te,prietene,şi ia-l pe Remus Cernea de bărbat/soţie şi nu mai stresa lumea cu prostiile tale de copil nebătut la vreme.
   Te pretinzi mare luminat şi nicimăcar un citat nu eşti în stare să dai:”I-E RUŞINE omenirii să vă zică VOUĂ oameni!”,deşteptu’ lu peşte.

 5. Nu ai cavalere să înțelegi cât mai ai până vei deveni, dacă vei deveni vreodată ”OM”.
  Îmi este greu să mai continui că ești școlit se pare în Ferentari sau în canale la Gara de Nord cu punga-n mână.

  • Chelule, pare-se că cu părul împreună ți s-a dus și bruma de minte pe care o vei fi avut-o. Dar mai rău, s-a dus și bunul simț, pe care pretinzi, fără dovezi, că ți l-au educat părinții tăi. Și prea ești plin de tine, pt ca să fii în stare de a înțelege măcar o iotă de cum stă treaba cu bisericile ortodoxe și cu spitalele în România! Dar presupun că nici p-asta n-o vei înțelege.
   Alta: dacă unul zice că ești beat, atunci poate greșește; dacă îți mai zice unul, atunci parcă stai pe gânduri- o fi, n-o fi- dar dacă și al treilea îți spune, că ești beat, du-te băiatule și te culcă!!!
   Pe scurt, ca să o pricepi, dă Doamne!, după ce te vei fi trezit (Deșteaptă-te române!): nu există niciun bănuț public în România, care s-ar fi cuvenit spitalelor, și care a fost deturnat spre construirea de biserici ortodoxe! Iar dacă ai ceva de reproșat sistemului de sănătate din România, apoi geaba dai tu în Biserică! Astfel rămâi cum ai fost!

 6. ma bucur ca sa mai gasit si altcineva sa ma pume pe obraji cand ma leg la sireturile de la pantofi.

  Bravo DOMNULE REMUS CERNEA si tineti-o tot asa:
  – VREM SPITALE CA AVEM FOARTE, FOARTE MULTE CATEDRALE !
  – FISCALIZAREA AFACERILOR BISERICI.
  – CLERICI SA-SI JUSTIFICE AVERILE.

 7. Ce trist este ca dupa Revolutie au iesit in fata doar latrataorii/paduchii plini de pacate si murdari in cuget si in gindire.
  Acest homolau neingrijit care saruta la modul cel mai scabrous odata o femeie, si a tinut sa fie ..pozat vrea cu orice pret sa isi ascunda orientarea/anormalitatea lui. Sa faca ce vrea acasa, nu sa ne intoxice pe noi cu latrataurile lui de bolnav la mansarda.
  NIMIC FARA DUMNEZEU!!! Toti cei fara Dumnezeu sint anormali nu numai sexual, dar din toate p.d.v. NUMAI in biserica te poti reculege/aduna gindurile ratacite intr-o lume tot mai nebuna, numai aici poti vorbi cu Divinitatea si pleci incarcat sufleteste si fizic, altul decit ai venit. Sint preoti si popi. Alegeti preotii si urmati sa faceti ceea ce Domnul vrea sa facem, atit cit este posibil, pacatosi fiind. Sint numai greseli in guvernele astea de dupa 1990 dar acest produs de ghena Cernea intrece toate cele scabroase/oribile/dezgustatoare si tot ce este satanic. Este un produs al rusinii nationale.
  Slavit sa fie Dumnezeu!

 8. hopaaaaaaaaa, au ieșit și preotesele la înaintare ! le e frica ca s-ar putea sa rămână fără ciolanul cel mare adus în sacoșa de pe la pomeni.
  cu cata nesimțire sunt dresați niște copilași/cărători de sacoșe sa golească coșurile de colaci aduse o data cu nefericitul care merge pe ultimul drum! vai, nu popi-preoți sau cum se mai gândesc unii sai categorisească, zic, nu ei iau colacii, si copii de trupa! ei sunt obraznicii! cu cata nesimțire/hrăpăreală/rușine se profita de suferința oamenilor!

 9. Mai Chelu, cred ca esti baiat bun dar demonii nu te lasa in pace. Este problkema ta ce gindesti vis a vis de ceva/sau mai multe. Tu nici macar nu mergi la biserica si vorbesti ce se intimpla cu preotii sau ce se intimpla la biserica. Mai bine mergi la templu tau/te inchina satanului si lasa-ne pe noi in pace. Nu sint presvytera, doar un om normal. Atit.

  Fii fericit omule!

  Praise be to God!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2020 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑