Ce se întâmplă când românii nu pricep ce se petrece în Basarabia?

Ce să se întâmple? apar știri tâmpite, precum aceea în care se spune că liderul transnistrean Șevciuk și-a luat cetățenie română.

”Informația” a fost transmisă de site-ul moldovesti.info (un fel de Times New Roman), preluată de pagina românească flux24.ro păstorită de expertul în politică internațională Andrei Bădin și de acolo copiată de nasul.tv, pagină păstorită de profesionistul Radu Moraru. Andrei Bădin a șters știrea când și-a dat seama ce a făcut, Radu Moraru a păstrat-o.

Asta îmi amintește de altă tâmpenie, de pe vremea când internetul nu era așa de răspândit. Prin 2001-2002, la începutul primului mandat al comunistului Voronin la Chișinău a apărut o știre redactată dibaci, cu multe detalii. Chipurile Voronin scrisese o carte ce se afla în tipar și urma să inunde librăriile, carte intitulată ”Lupta mea”, în care românii erau desemnați rasă inferioară ce trebuie exterminată, viitorul omenirii urmând să fie asigurat de supraoamenii încarnați în moldoveni.

Nimeni nu a stat să verifice dacă citatele din articolul respectiv nu erau cumva copiate din Mein Kampf a lui Hitler. La București a fost puțină isterie, știrea a apărut prin ziare și la televiziuni, iar senatorul Adrian Păunescu a apucat chiar să depună o moțiune în Parlament. Din fericire adevărul a ieșit la iveală la timp, naiba știe ce se putea întâmpla.

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *