Kishiniov

China renunță la politica ”un copil pe familie”. Credeați că suntem mulți?

Partidul Comunist Chinez a anunțat ieri că renunță la politica unicului copil. De acum înainte, fiecare familie din China va putea avea oficial și fără penalizări câte doi copii. Ceea ce va duce la efecte nebănuite (sursa).

Politica unicului copil a provocat un dezechilibru major: toată lumea a căutat să aibă băieți, din diverse motive. În 1979, când a fost adoptată politica unicului copil ideea era să se evite suprapopularea – ceea ce nu s-a reușit – dar nimeni nu și-a închipuit efectul pervers al renunțării la fete și apariția hoardelor de bărbați care nu au partenere și nici mari șanse să-și găsească vreuna.

Deocamdată nu putem să ne imaginăm ce efecte va avea politica ”2 copii de familie”. A fost fără îndoială provocată de fenomenul îmbătrânirii populației care a început să se simtă în China. Dezechilibrele și tulburările demografice într-o țară precum China ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea.

file000212104817

Categories: Diverse

Noua barbarie a minunatei lumi noi » « Proiectul sovietic al ”moldovenismului” continuă cu bani de la Guvernul României, promovat la ICR

2 Comments

  1. Deci China poate sa concentreze mai mult de 20% din populatie ?

  2. Din câte stiu eu politica a fost îmblânzita mai de mult, lasând posibilitatea celor care au posibilitatea sa-si întretina 2 sau mai multi copii posibilitatea de a-i avea. Iar taranilor din fundul muntilor li se rupea de restrictie, ca oricum nu avea ce sa le faca, la urma urmei, la ultima întâlnire a lui Ceasca cu Mao acesta i-a spus mândru ca si ultimul taran chinez are acum o pereche de pantaloni.

    Anuntul are un scop politic – cu asta va lovi China în occident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑