În Chișinău mai poți fuma doar acasă, dacă ești singur

Și a venit legea anti-fumat și în frumoasa Republică Moldova. Sunt prea multe locurile unde este interzis fumatul, așa că voi spune doar unde este permis, că nu sunt prea multe astfel de locuri.

Deci, între Prut și Nistru se poate fuma:

 • la tine acasă – dacă nu sunt minori de față;
 • în mașină – dacă nu ești la volan și dacă nu sunt minori de față;
 • locuri special amenajate – separate de restul spațiului astfel încât să nu treacă fumul în altă parte;
 • câmpuri și alte zone nepopulate – dacă nu sunt nefumători pe o rază de 10 metri;

Și deja în București fumătorii se pot simți liberi: acolo pot fuma la volan, pot fuma la o terasă de cârciumă, pot fuma pe stradă, pot fuma acasă cu minorii de față. Ieri am văzut în Chișinău o dilie care se zborșea rusește la un nene care fuma pe trotuar, dar cu scandal în ea, n-am detalii că nu am înțeles toată argumentația.

În sfârșit, mămicile din Chișinău își pot lua copii și să stea să bea în cârciumi până la miezul nopții fără să se teamă de fumul de țigară. Cred că ăsta e semnalul că încep reformele europene în Republica Moldova.

S-a dus toată bucuria Chișinăului, talibanii anti-fumat au pus stăpânire pe spațiul public și au adus cu ei toată tristețea care le înnegurează sufletele alea mici și acre.

3 raspunsuri
 1. Marian
  Marian says:

  Si ieri a fost „interzis” peste tot, adica si acasa – doar a fost ziua internationala a anti-fumatului. Cu rosu în calendar 🙂

  Răspunde
 2. surena
  surena says:

  Inspirat termenul de talibani anti fumat. Adevarul este ca, fara a lua apararea fumatorilor, acesti au devenit prigoniti inclusiv in spatiul intim. Legea antifumat ar fi trebuit sa asigure o anumita protectie antifumatorilor si nu sa fie dusa la extrem
  Nu cred ca aceasta lege se aplica in Transnistria, sa speram ca nu te muti la Tiraspol.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *