Kishiniov

Cioloș e mai pizdos decât Ceaușescu. Hai să-i trăiască lăudătorii!

Mă amuză faptul că nici una din potăile de pază a democrației nu se îngrijorează că premierul taie din buget cum vrea mușchii lui. Adică nu mai vrea ciuful lui Dacian Cioloș să dea bani pentru construcția sau reparația bisericilor și gata, treaba e bună, nu-i panică sau ceva.

N-am stat să scormonesc după documente, dar îmi închipui că banii pentru biserici s-au dat printr-un document, a fost o comisie care a făcut un raport și a zis că e bine și frumos să dăm banii ăștia. Chiar nu vreau să am de-a face cu țara în care premierul împarte banii de la buget de capul lui. Ceaușescu când a luat decizia să-i împuște pe ăia de făceau revoluție în decembrie 1989 s-a consultat cu niște unii: o fi bine? o fi rău? Dar Cioloș e bărbat tehnocrat, el taie din buget. Poate data viitoare se enervează pe medici și le taie din buget. Sau pe pompieri. Sau îl enervează un semafor și belește toată Poliția Rutieră.

Aici puteți citi justificarea lui Cioloș de ce a tăiat banii pentru construcția/ reparația bisericilor. Omul este incoerent: nu vrea tensiuni în societate, dar taie banii bisericilor pentru că unii cer chestia asta. Pare că nu își dă seama că îi enervează pe ceilalți, ăia mulți. Cioloș face ce îi cere o parte radicalizată a societății – dar el nu vrea tensiuni în societate. Logică.

Am impresia că în Parlament i se va ciunti puțin vârful bărbăției lui Cioloș și va apărea un amendament care va reintroduce finanțarea construcției/ reparației bisericilor. Și foștii lăudători ai Băsescului/ actualii lingăi ai Iohannisului vor deplânge din nou soarta grea a modernizării societății, ținută în loc de obscurantismul religios.

dacian_ciolos

Categories: Diverse

Spitale, nu catedrale – faza pe medicamente » « 5 chestii care se îmbunătățesc după tăierea banilor de biserici

7 Comments

 1. Asta a cerut lumea, spitale nu catedrale. Firește că, dacă asta primește, nu are de ce să se plângă.

 2. Treaba este mai nuanțată- vezi http://basilica.ro/comunicat-de-presa-privind-finantarea-de-la-bugetul-de-stat-a-bisericii-ortodoxe-romane-110855.html. Se pare că creșterea sumei pt salarii este substanțială și vor fi cu siguranță finanțate în 2016 și Catedrala și alte biserici- monument. Mi se pare doar joc de glezne ce face Cioloș chiar acum. E și el conștient că-și pune împotrivă mai bine de 1/2 din populația României dacă chiar se ia de BOR, dar l-or împinge de la spate ai lui Giorgică Șoeroeș. Și se pune bine și cu SRI-ul, cum altfel? Dar sunt sigur că la prima reacție mai acătării a ortodocșilor va găsi ca prin minune fonduri destule pt BOR.

 3. Ciolos nu este responsabil în fata poporului.

  Macar atâta au avut dreptate „analistii politici” de nedezlipit de pe ecranele televizoarelor, baietii de casa ai posturilor, care critica dupa cum li se ordona.

  Când mecanicul, un tehnocrat în domeniul lui, îti spune ca masina are defect alternatorul, probabil ca nu mai conteaza ca jumatate din populatie va trebui sa renunte la poseta de anul nou, fiind evident nemultumita, si va trebui sa investeasca în infrastructura tehnica.

  Tehnocratia ar fi trebuit sa fie raspunsul documentat contra populismului (adica al politicului). Cu alte cuvinte un tehnocrat nu se ia dupa ce vrea unul sau altul, ci dupa ce crede el, rational, bazat si documentat, ca trebuie facut ca sa fie bine la final. Încep sa fiu dezamagit. Si înca nu si-au dat „examenul de iarna”.

 4. „Pare că nu își dă seama că îi enervează pe ceilalți, ăia mulți.” – de unde tragi concluzia ca sunt chiar atat de multi? Eu as fi in stare sa pariez ca marea majoritate a romanilor sunt total indiferenti fata de finantarea bisericii. Si cei care nu vor niciun fel de finantare si cei care vor biserici langa biserici si intre ele alte biserici sunt doar minoritati foarte vocale.

 5. Regretabil e ca Biserica Ortodoxa nu face destul pentru oamenii de rand! Taxele de botez, cununie, inmormantare sau orice servicii religioase sa fie fixe ,accesibile si taxate la vedere!Banii obtinuti sa fie cheltuiti pentru intretinerea bisericii din localitate! Mai nou exista tendinta, unor preoti, de a creste pretul serviciilor religioase pentru cei care lucreaza in alte tari, ceeace e incorect fiindca unii o duc greu pe unde pribegesc.
  Cu parere de rau spun ca sunt la sate cimitire cu morminte abandonate, fara cruci, care ar trebui ingrijite . Aici , dorm stramosi, care au luptat pentru apararea teritoriului tarii .si urmasii lor s-au dus … Preocuparea oricarei bisericii ortodoxe din orice localitate ( in special din zona Moldova care-i f. saraca) sa initieze construirea unei sali pentru pomeni si o alta sala sa se aduca mortii din Europa care stau prin frigidere in asteptare. Sa fie organizate cursuri(gratuite) pentru cei vor sa invete cantece bisericesti sau ritualuri specifice traditiilor locale. Preotul e oglinda localitatii! Unii preoti se ocupa cu jocul la pacanele, sau pacalesc batranii cerandu-le bani cu imprumut pe care nu-i returneaza niciodata,care si-au insusit imobile pe motiv ca îngrijesc un batran la limita suferintei!
  E adevarat ,slujitorii bisericii ortodoxe in cele mai semnificative momente ale vietii unei fiinte umane trebuie sa aline sufletele celor in nevoie! Asadar Biserica ortodoxa romana a contribuit la neclintirea temeliei acestui popor roman! De aceea trebuie sprijinita si nu atacata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2020 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑