Coțăiala ziariștilor lui Filat cu ziariștii lui Plahotniuc

Teza principală sună așa: ziariștii lui Plahotniuc sunt niște slugi murdare. Orice teză este fugărită de o antiteză: ziariștii lui Filat sunt niște slugi curate. Când teza se împerechează cu antiteza avem de-a face cu o sinteză: Filat și Plahotniuc au slugi printre ziariști. Pentru că așa ne învață dialectica.

La un băiat de încredere al lui Vlad Filat s-a găsit un tabel în care scrie așa ”Cheltuieli întreținere presă 2014: 427.500 EURO”. Adică anul trecut un băiat de încredere al lui Vlad Filat a întreținut presa. Clar avem nevoie de detalii suplimentare!

Unii oameni spun că în acest moment se confruntă două abordări diferite, două școli de gândire dacă vreți. Pe de o parte Plahotniuc și-a făcut al lui: organisme de presă asumate, oamenii știu cine îi plătește, știu ce lucrează – fără dubii, fără îndoieli. Filat a avut o altă abordare: s-a îngrijit să întrețină prin toate redacțiile jurnaliști nutriți cu vitamine din frunză de stejar sau chiar ghindă pentru cei vrednici.

Fiecare stil de luptă are avantaje și dezavantaje. La ucenicii lui sensei Plahotniuc disciplina își spune cuvântul: avem unitate în suflet și simțiri. Învățăceii lui sosai Filat se încrâncenează din mai multe părți deodată și gălăgia pare mai mare.

Vom trăi și vom vedea.

ghinda

Îți place ce scriu? Introduci adresa de email și primești fiecare articol imediat după publicare:

Motorizat de FeedBurner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *