Kishiniov

Cum ar trebui pedepsiți lăudătorii ingineriilor sociale

Mă scoate din sărite ingineria socială, meseriașii care au soluția în mânecă, ei știu cum se rezolvă belele, doar că nu sunt lăsați să facă ei cum știu.

Clar, în majoritatea cazurilor avem de-a face cu nătângi oarecare, gen Nicușor Dan sau Remus Cernea, băieți care au rezolvarea la orice, de la criza apei și încălzirea globală până la nasturele de cămașă pe care l-am pierdut eu cu două luni în urmă și mă gândesc să arunc cămașa, că nu mai găsesc nasturele. Periculoși sunt monomanii în care se încâlcește Satana și-i convinge că sunt purtătorii unei misiuni de salvare a planetei. Eu cu ăștia am probleme.

Deci inginerul social se uită la mecanismul complex al societății și-și zice în barbă: dacă trag de capătul ăsta de ață se rezolvă tot. Și începe să umble prin târg zbierând că să ne înhămăm toți la capătul lui de ață și să tragem vârtos, că va fi bine mai apoi, va curge lapte și miere. Dacă șarpele îl înzestrează pe inginerul social cu ceva farmec și reușește să aibă acces la destui nătărăi, atunci acesta va deveni politician. Dacă este insistent și scandalagiu poate ajunge chiar revoluționar, șef de trib care va avea puterea să tragă cu adevărat de capătul de ață și să destrame tot țesutul social.

Iar când se duce totul dracului va da vina pe toată lumea: ideea lui a fost bună, doar prost aplicată. Și tare îmi pare rău că nu pot fi pedepsiți lăudătorii nemernicilor de acest gen. Adică în cazul unei nenorociri de genul celei din Venezuela aș vrea să fie pedepsiți toți cei care au dat Venezuela drept exemplu. Nu pedepse grave, că sunt oameni care apar pe la televiziuni, să fie invitați în continuare în emisiuni, doar cu condiția să ducă gunoiul, să le facă niște cafele reporterilor, să spele pe la WC, chestii d-astea.

Categories: Diverse

La Chișinău oamenii se rușinează să scrie e-mailuri » « Pe cine mai vreți să salveze Rusia?

4 Comments

  1. Ca sa nu aruncati camasa, schimbati toti nasturii 😉

  2. Pai care a fost era geologica în care românul nu s-a priceput la toate?

  3. https://www.youtube.com/watch?v=tWr39Q9vBgo

    Stiintele sociale merg in siajul stiintelor exacte si sunt creditate la fel desi mai au mult pana sa le ajunga din urma.

  4. Astia cu solutiile sunt teleghidati- laudatorii lor sunt tampi- adevaratii responsabili nu ies decat rar din umbra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑