Cum repară meseriașii din Chișinău

Să presupunem că sunteți în Chișinău și nu mai funcționează televizorul. Stânga-dreapta, varianturi – nu lucrează și pace. Scoți din priză, verifici cablul, nimic. Cum procedăm în continuare?

Sunăm la firma furnizoare de cablu, să zicem Sun Communications. Domnișoara te îndrumă încolo-încoace, alte varianturi, rezultat nimic. Concluzia: vine mâine un specialist să repare. Când? Între nouă și unu.

Cu ajutorul lui Dumnezeu ajungem și la ziua de mâine. Specialistul ajunge la unu și jumătate. Tăcut și eficient ca o cobră, se învârte în jurul utilajului. Pleacă, revine, se mai învârte în jurul utilajului.

Specialistul își împachetează instrumentarul, televizorul e la fel de mort. Nu te poți abține și întrebi: ”Ce are?” Iar specialistul îți răspunde calm, privindu-te în ochi: ”Nu lucrează”. Refuză orice altă discuție și pleacă în drumul lui, spre zări senine.

ciocan

Îți place ce scriu? Introduci adresa de email și primești fiecare articol imediat după publicare:

Motorizat de FeedBurner

2 gânduri despre „Cum repară meseriașii din Chișinău

  1. Merg la Chisinau la un botez (cumatrie) si gazda ma cazeaza la un apartament de inchiriat in regim hotelier, la negru evident. Frumos decorat, curat, mai luxos asa, ma intelegi, dar mai ieftin decat un hotel cu dotari similare. In plus, plata era in euro cash. Ei, si intru in baie ca dupa atata cumatrie se cerea un dus. Vad ca are boiler, dar era scos din priza, stecherul foarte scurt atarna in jos. Cum stiam ca apa calda nu prea se furnizeaza prin Chisinau, ca fiecare bloc are centrala proprie sau de apartament, dau drumul la apa calda si era rece. Dar stii ce rece? Din ala de Siberia, de-ti inghetau mainile. Boilerul era si el rece sloi, iar prin apartament nici urma de prelungitor. Bai si caut in disperare un prelungitor. Gasesc unul folosit la router-ul de wifi, dar o inspectie sumara imi da certitudinea ca nu poate sa suporte cei 2kW ai boilerului. Eram in impas, apa calda sau internet, sau niciuna din ele? Sun gazda la telefon si explic impasul, poate are un prelungitor sa nu stam naiba nespalati. Si ma lamureste ca boilerul e solutia de rezerva prin blocurile alea, trebuie sa fie apa calda la teava, narmalnîi. Si cum prin apartamentul ala eram mai multi, intre timp cineva daduse drumul apei calde si o lasase sa curga. Era calda, chiar fiarta, dar ii trebuise 5 minute sa ajunga la robinet.

    Poate ca un postit pe boiler cu „solutie de rezerva, e apa la robinet, asteptati sa vina” ar fi fost foarte util.

  2. Ce fel de meseriasi este ala de nu stie sa puna un bat de chibrit în selectorul de canale si sa-i dea doi-trei pumni (asa ca nevestii cicalitoare) si vazi cum merge, struna… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *