Cum se insinuează propaganda Moscovei în România, via Chișinău

Sputnik.md caută să intre pe piața media românească – care pare adevărata sa țintă. Nu direct, ci prin abordarea unor subiecte de interes pentru publicul românesc.

Liniile de atac sunt simple și clare: Uniunea Europeană a falimentat România, alianța cu NATO și parteneriatul cu SUA au transformat România în țintă pentru rachetele rusești, românii și-au pierdut identitatea, suveranitatea și independența.

Pentru propagarea acestor teze sunt folosiți corespondenți români care scriu pentru Sputnik.md, sunt promovate partide și personalități naționaliste din România – ideea este de naționalism anti-european și anti-american. Insinuarea în spațiul mediatic românesc se produce prin intermediul rețelelor sociale și a unor rețele de bloguri/ pagini de net care preiau discursul/ ideile/ articolele promovate de Sputnik.

Trebuie să recunosc că este o abordare relativ nouă și inovativă. Coordonarea pare să fie făcută de Iurie Roșca, fostul lider naționalist român de la Chișinău trecut în tabăra pro-rusă cu arme și bagaje. Iurie Roșca este un ziarist de calibru, iar oamenii crescuți de el și aduși la Sputnik sunt mult mai buni decât năvlegii care au făcut până acum propagandă pro-moscovită în spațiul românesc. Deocamdată noua abordare este la început, v-am zis toate astea ca să știți ce se mai inventează în propaganda rusească adresată românilor. Sputnik este o rețea de știri globală coordonată de la Moscova, a preluat structura fostei agenții de presă de stat RIA Novosti.

Aici am lămurit puțin unul din conceptele dragi noii propagande ruse adresate românilor, respectiv independența.

21 raspunsuri
 1. Perkele
  Perkele says:

  Adevarul e ca inainte de 2007 eram o tara prospera si independenta si au venit homosexualii de europeni sa ne impuna ce sa facem, sa ne discrediteze clasa politica si sa ne fure banii, resursele si oamenii pregatiti, in timp ce ne transforma in piata lor de desfacere si ne obliga sa renuntam la traditiile stramosesti si ortodoxie. Am sintetizat tot?

  Răspunde
  • Raz
   Raz says:

   Ai uitat sa spui in ce pericol ne pun strainii astia care ne manevreaza prin guvernul corupt (ca pe niste marionete ce suntem) si ne silesc sa ne purtam agresiv cu marele si bunul nostru prieten de la rasarit care desi intotdeauna ne-a aratat dragoste si prietenie nu va mai putea indura mult atititudinea noastra militarist-agresiv-nazista, gratuita, ipocrita si nerecunoscatoare.

   Răspunde
  • Marian
   Marian says:

   N-avea grija!!

   Românii, asa cum îi stim noi, se vor împarti întotdeauna în doua tabere, daca nu chiar în mai multe, si se vor bate ca chiorii, fiecare pentru adevarul lui „absolut”.

   Răspunde
 2. alex
  alex says:

  Propaganda rusa merge in cazul creierelor spalate bine de tot, cum sunt minoritatile rusofone din Moldova, Ucraina sau tarile baltice. Pe romani nu ii prostesc ei asa usor. Ce dreacu am supravietuit tuturor celor 3 imperii care ne-au phutut pana acum.

  Răspunde
 3. cristian
  cristian says:

  Nu prea va ieși socoteala de acasă, căci în târg naționaliștii români au în gene și antirusismul moștenit de vreo 3 secole încoace.

  Răspunde
 4. florin tudor
  florin tudor says:

  In plus,Rusia ,ca si celelalte „mari puteri” va fi moarta daca nu isi epuieaza tehnica veche de armament.Au destui „gura casca” ce pun botul la aceste diversiuni Ma intreb citeodata,ce zacaminte sint atit de captivante in Siria si toata partea de nord a Africii (in afara de petrol) ?

  Răspunde
 5. Nae Ionescu
  Nae Ionescu says:

  Nu petrolul îl vor ci bază navală în Mediterana o vor avea Mediterana va fi ușor de închis și tot flancul sudic NATO în pericol.Este o poziție geostrergica in Mediterana sunt si mari rezerve de gaze se poate scăpa de dependenta de gaze din Rusia.

  Răspunde
 6. Raz
  Raz says:

  @Alexander Schultz: prietene, esti total lipsit de simtul umorului, n-ai auzit in viata ta de cuvantul „sarcasm” si te repezi si ca muta la sula fara sa citesti, sau sa intelegi despre ce e vorba. pe loc repaus.

  Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

 1. […] a început să fie activ în august și  este finanțat direct de către Federația Rusă. Propaganda, o armă care nu trebuie ignorată și despre care au priceput acum și europenii că fac…, este cea care urmărește în final slăbirea Uniunii. Cum să-i facă față cetățeanul […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *