Cumătrismul și înmulțirea moldovenilor

Vorba merge că trebuie ”99 de cumătri la un moldovan”, nu-mi este clar dacă e o cifră obligatorie sau către care se tinde, ca un fel de ideal (sursa). Oricum, chestia asta generează efecte neașteptate.

Respectiv, dacă fiecare moldovan are nevoi de 99 de cumătri (sau tinde către această cifră – aritmetic, geometric sau asimptotic, nu contează cum) va fi practic imposibil de atins un echilibru între numărul cumătrilor și cel al moldovenilor. Astfel că moldovenii intră într-o capcană: se apucă să facă moldoveni noi în ideea ca și aceștia să contribuie la numărul cumătrilor disponibili – însă fiecare nou moldovean generează o cerere suplimentară de cumătri. Bănuiesc că se poate face un model matematic al problemei, cu niște ecuații și funcții și reprezentare grafică, dar ar fi prea mult pentru mine în acest moment.

3 raspunsuri
 1. Marteo
  Marteo says:

  Ideea nu este rea. Ceva de genul: intreaga Moldova este o cumetrie, o increngatura de relatii, de rudenii. Astfel se poate implini dezideratul unitatii neamului.
  PS. Nu ai tinut cont ca intre cei 99 de cumetri pot fi 90 de cumetrii (relatia dintre cei 99).
  Macar asa vor fi si moldovenii (romanii) mai uniti intre ei.

  Răspunde
 2. Marian
  Marian says:

  Nu e nevoie de nicio crestere pentru a se atinge aceasta cifra…

  La fel ca si nasii, cumetrii nu sunt „de unica folosinta”, ei pot fi refolositi cât e nevoie (citeste: îi tin baierile pungii, pentru ca „demnitatea” costs).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *