Kishiniov

De ce a născut Alexandra la 14 ani?

Florinela Iosip și Elena Stolerciuc se întreabă în Adevărul de ce a născut Alexandra la vârsta de 14 ani? (aici) Există mai multe răspunsuri la această întrebare, deși cele două ziariste ne oferă din titlu explicația: pentru că nu se predă în școli Educația Sexuală.

Le și văd pe Florinela și Elena cu ochii mari, căprioare speriate de vânt cu gurițele întredeschise, cu întrebarea asta arzătoare gata să își ia zborul de pe buzele lor fragede concomitent cu răspunsul. Dar citesc articolul și ajung la acest paragraf:

Numele tinerei mame este Alexandra. Are 15 ani şi şapte luni. A născut-o pe Alessia când avea numai 14 ani, în data de 22 septembrie 2016. Bogdan, tatăl, are 23 de ani.

În acest moment îmi conectez creierul, șterg băluța de la colțul gurii, închid gura și încep să fac niște calcule aritmetice. Ceva ușor, pornind de la datele de mai sus. Suntem în aprilie 2018, deci Alexandra a împlinit 15 ani cam prin septembrie 2017. Creierul deja sfârâie de la efort, dar cu puțină concentrare mergem mai departe.

Deci Alexandra când a născut în septembrie 2016 abia împlinise 14 ani. Cu un efort aproape supraomenesc îmi forțez limitele, simțind că mă apropii de o concluzie fantastică.

Momentul conceperii copilului s-ar situa în luna ianuarie 2016, când Alexandra avea 13 ani și aproximativ 4 luni. Iar partenerul ei, Bogdan, avea 21 de ani.

Răsucesc concluzia: un bărbat de 21 de ani s-a culcat cu o fată de 13 ani. Cu siguranță există țări unde o astfel de întâmplare ar fi catalogată drept viol. Repet: un bărbat de 21 de ani s-a culcat cu o fată de 13 ani. Nici nu mă mai duc la Google, mă bazez pe memorie: Gregorian Bivolaru a fost condamnat la câțiva ani de închisoare pentru că s-a culcat cu o fată de 14 ani.

Bănuiesc că părinții Alexandrei erau încântați că fata lor de 13 ani umbla cu un bărbat de 21 de ani și erau ferm convinși că Bogdan o ducea la cofetărie să-i cumpere prăjituri fără nici un gând ascuns. În rest da, dacă la școală Alexandra ar fi învățat Educație Sexuală totul ar fi fost brici.

Categories: Tâmpenii de presă

Hai să ne fie milă de hoți! » « Puțin rasism d-ăla bun, de la Vice – via Dan Alexe, din Europa Occidentală

2 Comments

  1. Din articol nu e clar dacă s-au căsătorit după sau nu – că parcă încă e prevederea asta în vigoare ( deși acoperă violul nu pedofilia ).

    În rest… nu am inteles exact unde ar fi catastrofa. Un copil la 15-16 ani cu sprijinul familiei scutește de depresia lipsei de copii la 40+…

  2. Sunt destul de multe tari unde varsta minima pentru contact sexual consimtit e 13 ani, iar treaba asta cu violul e discutabila. Faptul ca difera de la tara la tara pragul nu face ca argumentul violului sa fie valid, mai ales atunci cand victima nu denunta presupusa agresiune.
    Asta e un aspect, apoi, al doilea aspect are de-a face cu educatia sexuala in familie pentru ca educatia sexuala ar trebui sa se faca intai in familie si abia apoi la scoala, dar pe la noi cu atat fundamentalism religios si atata habotnicie nu putem spera la astfel de SF-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑