De ce să o votezi pe Gabi Firea la primăria Bucureștiului

Cred că am mai spus-o, dar o repet: m-am săturat să votez ”răul cel mai mic” și vreau să văd ce se poate întâmpla când votăm ”răul cel mai mare”.

Apoi îmi este clar că ”noua generație” este absolut impotentă. Orice ”noi variante” politice sunt niște ofiliri decisive. Mai știți ceva de proiectul ”Noua Republică”? Eu îmi amintesc doar atât: s-a născut talent și a murit speranță, a sucombat prin tristețe.

Toate figurile noi din politica de la București sunt lipsite de noutate. Maestrul Eftimie a explicat clar: nici unul din tinerii candidați nu are o agendă agresivă care să miroasă cel puțin a schimbare reală. Toți vorbesc de aceleași lucruri, având același stil și același vocabular cu ”vechea” clasă politică pe care ar vrea să o schimbe. Toți vor să prelungească privilegiile pensionarilor pe transportul în comun, toți vor să mențină regiile care ne jupoaie.

Noile figuri nu vor altceva decât să intre în sistem – și ați văzut asta cu prilejul campaniei pre-electorale. Sindromul Coriolan Drăgănescu, dacă mă-nțelegi monșer. Se reped dând din coadă la prima strigare din partea unui partid aflat la putere. Nu există idei noi de natură să zguduie sistemul, tot circul se desfășoară după o regie perfectă.

Și de 20 de ani ne înnebunesc cu scenariul ”răul cel mai mic” – cineva este desemnat Satana pe pământ, toată media zbiară ”Satana! Satana! Satana” și concluzia logică este ”hai să-l votăm pe ăla care nu este Satana”. Dar sistemul merge mai departe, nimic nu se schimbă.

Să mergi la vot în România cu speranță în suflet este ca și cum ai crede că poți schimba ceva participând la ședințele asociației de proprietari de pe scara blocului în care locuiești. Și ca în cazul asociației locatarilor eu văd o singură soluție: să-l votezi pe cel mai dilimache, poate așa se mai trezesc unii din somn.

Ateneu Bucuresti
Sursa foto.

Îți place ce scriu? Introduci adresa de email și primești fiecare articol imediat după publicare:

Motorizat de FeedBurner

6 gânduri despre „De ce să o votezi pe Gabi Firea la primăria Bucureștiului

 1. Nu exista niciunul cat de cat dilimache, avem niste vite care umbla costumate si isi imagineaza ca fac politica, conduc, de fapt ling drobul de sare sa se faca si mai mare. Amin.

 2. Asa am zis si eu cu Ponta, dar nu m-a lasat inima, pana la urma nu m-am mai dus sa votez. Din pacate am impresia ca am inghitit cu totul democratia americana, fix cand aceasta este in cea mai nasoala pozitie.

 3. ce democratie americana, biet naiv? Factiunile din securitate s-au dispus, inca de la inceput, in partide, ca sa pastreze puterea si sa belfereasca cum n-au putut in vremea lui Ceausescu. Vanzoleala, cine a iesit in fata sau ce lichelute tinere le-au venit in intampinare…chiar nu mai conteaza, atata timp cat stim cine au fost sforarii. De ce crezi ca manualele dupa care invatau ofiterii de securitate nu au ajuns in media?! Abia de cativa ani se poate lupta cu succes cu structurile, in principal fiindca vremea i-a mai decimat, iar micile putreziciuni sunt slabe, lacome si mai deloc profesioniste. Acesta ar fi un cadru prescurtat, fiindca cel largit trimite la conserve matrioska, interese de tot felul atat din rasarit, cat si din apus…

 4. Principalul motiv pentru care partida nationala a pierdut, începând cu 1989, a fost ca a avut prea putini razboinici. Va aduceti aminte de generatia pasoptista? Pai, acei barbati au luptat si ziua si noaptea, si-au inchinat viata unui ideal! Si au reusit. Au schimbat istoria. Nu veneau sa-si manifeste entuziasmul, ca niscai paatrioti, un ceas in Piata Universitatii… si apoi fuguta sa-si beai ceaiul sau cafeaua, tabieturi, telectuali! Vai de mama noastra!

  Românii au trebuit întotdeauna sa lupte ca sa se afle in echilibru. Chiar si când nu s-a vazut. Cum sunau cuvintele acelui joc din copilarie? TARA, TARA, VREM OSTASI!

  1. Generatia pasoptista a fost masonica. Aia raspundeau la comenzi…

   Comanda pe atunci a fost „întarirea/eliberarea natiunilor” prin extensie darâmarea imperiilor multinationale (alde Austro-Ungar, Rus etc. dar nu, atentie, englez), lucru de care am profitat si noi.

   Câta vreme interesele masonice coincideau cu cele ale noastre, acel lucru nu a putut fi decât benefic.

   Problema care se pune este ce se întâmpla atunci când acestea diverg. Raspunsul a venit de nenumarate ori: „stingerea luminilor” (s-a petrecut, recent, în 1938, continuata sub Antonescu, apoi din nou în 1948, restaurata în plina forta sub Nastase si… vom mai vedea 🙂

 5. Generatia pasoptista a fost o generatie de patrioti care s-a folosit de masonerie pentru a infaptui idealul national. Singura comanda la care a raspuns a fost nazuinta de veacuri a unui intreg popor.

  Masoneria de azi e un fel de circ al unor circari care se cred importanti. Dar nu sunt de nici un folos.

  ps: Cine mai e si acest Nastase care e altul decat Ilie-cel-cu-gura-mare ?! Numai d-ta stii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *