Kishiniov

Deci reforma internetului la români

În Chișinău: îmi fac cont de abonament online la Moldpres, achit, aștept 24 de ore – nimic. Trimit e-mail, nimic. Soluția: telefon. La telefoane nu răspunde nimeni.

Până la urmă răspunde cineva, trec din om în om pe la 5 telefoane, trece o oră și aflu cum funcționează online: ”Trebuie să veniți personal la noi cu ștampilă, act de identitate, pașaport etc. ca să vă activăm contul. Trebuie contract și facturi, este o procedură.” Deci online, da?

În București: se pot achita impozitele și taxele online. Cum? Achiți online, printezi ordinul de plată, mergi la bancă să ți-l ștampileze și mergi tu frumușel la biroul de taxe să-l depui. Deci online, da?

Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate!

Categories: Chișinău pentru toți

De ce nu merge Dacoromanica – Biblioteca Digitală a Bucureștilor? » « Cum să-ți bați joc profesionist de cultura română. Cazul bibliotecii digitale Daco-romanica

10 Comments

 1. Pai actili pi casa nu vi lea cerut? Sau daca stati in chirie sa-l aduciti si pi proprietar?
  Ei daca nu vi cere si astea tot ai bini !

 2. Ascultatul de muzica prin telefon, si nu pe gratis, este o specialitate de import. Nici macar pasatul de la coleg la altul, de la un departament la altul, cu repetarea aceleiasi povesti de câte ori e nevoie ca s-o priceapa fiecare operator în parte încât sa fie sigur ca nu-i de competenta lui, si pe aia am lins-o de la altii…

  Pompos se numeste armonizare cu procedurile EU 🙂

 3. On-lainu e doar pt. saituri si bloguri,nu pt. a-ti achita tu nu’s ce draq de facturi!
  Hello,traiesti intro lume virtuala si aberezi p-acilea,sau ai fost in coma indusa in ultimii 26de ani?
  Deci onlain,nu!

  p.s.nu vad UE-u’ sa se dea cu kuru de pamant de aste treburi,nici ca sistemul cardurilor de sanatate pica de 100000 de ori pe saptamana,de moare lumea ca nu-si poate lua medicatia necesara din farmacii,ei sunt cu MCV-ul in gura doar cand e cu belirea anti-basistilor!!

 4. In alte parti platesti online ce ai tu de platit (impozit primarie, asigurare masina, facturi de tot felul) si-ti vezi de treaba fara sa te mai duci nicaieri.

  SA citez si sa intreb:

  „Achiți online, printezi ordinul de plată, mergi la bancă să ți-l ștampileze și mergi tu frumușel la biroul de taxe să-l depui.”

  Daca am achitat, de ce trebuie sa mai depun? Cei ce verifica conturile si restantele vor constata oricum ca taxele mele au fost platite, contul este la zi. Nu pricep de ce am nevoie de printer, plimbari la banca si excursii la biroul de taxa. Datoria din contul meu de taxe a fost acoperita online. Au deja detaliile tranzactiei. Nu ajunge?
  Au banii solicitati deja, ce mai vor?

  • Ca tu sa-ti dai seama ca fara ei nu se poate.

   Daca ai avea nevoie doar de un calculator si o sârma de net, pozitiile lor din schema de salarizare nu prea s-ar justifica. Vrei sa ai tu pe constiinta familii întregi, care traiesc numai dupa urma unui salariu de bugetar?

 5. Vreau. Daca despre astfel de salarii vorbim.

 6. Cererile online se depun la biroul 2 de la etajul 3. Program 10-14, exclus martea, joia si vinerea.

 7. Mai Florine, ce sa cauti la biroul X, sau a etajul Y, sau intre orele Z-Z daca cererea ”online” ????????????????????????????????????????????????????????????????

  Mai oameni buni s-au oameni glumeti, daca este ”online” , EU care fac cererea o fac de la un calculator conectat deja la NET la orice ora vreau EU, si primesc raspunsul la adresa mentionata in cererea ”online” cu eventuala invitatie de completari de documente, ”online” (deci tot prin NET) sau direct la ghiseu daca vi se solicita asa.

  Ma intreb si va intreb daca cuvantul ”online ” mai are sens, mai reprezinta ceva daca eu fac pasi la nu stiu cate birouri/ghisee ?
  – Aaaa, daca birocratii vor sa-si bata joc de clienti, una spun si alta fac, ori nu stiu ce inseamna ”online” , ori sunt dusi cu capul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑