Kishiniov

Izvorașul de pe strada Pușkin a revenit!

Vă povesteam cum vara aceasta izvorașul de pe strada Pușkin a fost astupat de capacul greu al unui canal. Oameni și utilaje s-au năpustit și conducta a fost reparată, izvorașul a fost trimis în subteran. Însă viața este mai puternică decât utilajele.

Apa, esența vieții, lichidul fremătător nu poate fi reținut în niște conducte îngropate în întuneric. Apa vrea lumină pentru a putea îmboldi viața. Și izvorașul de pe strada Pușkin a început să băltească în jurul gurii de canal. L-am văzut azi. Este mic deocamdată, dar încearcă să-și împlinească destinul de câțiva metri, să sară peste bordură, să parcurgă gâlgâind strada până la vărsarea în următoarea gură de canal. M-am oprit o clipită să-i admir forța, vitalitatea, energia care nu-l lasă să rămână încătușat. Reparația de acum trei luni a fost inutilă, apa a ieșit din străfunduri pentru a se întâlni cu lumina.

Urmează câteva luni grele pentru izvorașul din strada Pușkin. Va fi acoperit de gheață – însă oamenii și utilajele nu vor veni să repare conducta, frigul îl va apăra. Iar la primăvară… ei bine, la primăvară iarba va înverzi în jurul izvorașului, bondarii se vor adăpa veseli alături de albinuțe și izvorașul din strada Pușkin va clipoci leneș dintr-o gură de canalizare în alta.

Cumva, în sufletul meu am simțit că povestea izvorașului din strada Pușkin nu se putea încheia sub un capac metalic, am sperat că îl voi revedea. Promit să vă țin la curent în continuare. Factura pentru apă nu are nici o importanță.

Alte episoade din epopeea izvorașului din strada Pușkin.

 

Categories: Chișinău pentru toți

A apărut Facebookul ”Prietenii Rusiei” » « Paradox: pierdem limba rusă, pierdem și ortografia română

1 Comment

  1. Ar fi placut sa fi pus si o poza, sa-l admiram si noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑