Jocul pervers ”mâna Moscovei” la Chișinău

Să mai concretizăm niște detalii despre discursul public între Prut și Nistru, azi nițică perversiune cu ”mâna Moscovei”.

Să presupunem că un oarecine face o serie de afirmații despre Uniunea Europeană, NATO, America, România, Germania – ceva din partea cealaltă. Și ai oarece dubii față de afirmațiile respective, deci ceri detalii suplimentare, dovezi, chestii. Acesta este momentul în care chivuța își ridică fustele în cap și zbiară: ”Dar ce?!? Vrei să spui că sunt mâna Moscovei?” Nu apuci să răspunzi că nici vorbă de așa ceva, că te intersează doar – vorba lui Moromete – pe ce te bazezi frățioare când spui asta?, deci nu apuci să mai zici ceva că zbieretele se amplifică: ”Luuumeeeee! Veniți să vedeți cum zice ăsta de mine că sunt mâna Moscovei!!!” Încerci să explici că nu este vorba de mâna Moscovei, că este doar o discuție, dar urletele continuă: ”Mă acuză că sunt mâna Moscovei!”

Și nu este nimic nou. Doar vechea tehnică în meseria numită furt de găini când hoțul strigă ”Hoții!” Adică gașperul are sub surtuc cucoșul, dar aleargă în cârd cu peonii și zbiară cel mai abitir ”Uite hoțul, uite hoțul!” Scena poate fi văzută în cazul hoților de buzunare, l-ai zărit când a subtilizat portofelul, deschizi gura să zici ceva, dar pungașul e mai iute, pasează portofelul șparlit la un tovarăș după care zbiară ”Cum spui de mine că am furat?!? Controlează-mă domn’e, controlează-mă!”

V-am zis ca să nu fiți surprinși în caz că vedeți scena pe undeva, chiar nu are rost să continuați discuția în astfel de situații.

mâna Moscovei
Sursa foto.

Îți place ce scriu? Introduci adresa de email și primești fiecare articol imediat după publicare:

Motorizat de FeedBurner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *