La Chișinău există berăria fără bere

Avem în Chișinău un local care se numește Beer Time. S-ar traduce ”Timpul Berii” sau ”Vremea Berii”, corect? Adică îți spui că a venit vremea pentru o bere și te duci la Beer Time, să bei o bere. Doar că nu este așa simplu.

V-am mai spus, Chișinăul nu este un oraș pentru începători. Pentru că la Beer Time în Chișinău există o singură marcă de bere la halbă. Nu două, nu trei – una singură, în două variante: filtrată și nefiltrată. Meniul în schimb te scoate din papuci, sunt înșirate acolo zeci de beri, ți se face poftă, întrebi de fiecare bere în parte ca să afli că nu au. Plus că Beer Time pare genul de local care servește berea la sticlă caldă – un păcat împotriva naturii care ar trebui pedepsit ca zoofilia (detalii aici).

Pentru patronii unor astfel de localuri aș reintroduce Codul Terezian, cu pedepse de genul tras pe roată și ars pe rug de viu.

Mai pe scurt: nu sfătuiesc pe nimeni să meargă la Beer Time dacă e genul de om care vrea să aleagă ce bere bea.

3 raspunsuri
 1. Marian
  Marian says:

  În patria berii nu poti gasi o alta marca de bere într-un local decât acea care „sponsorizeaza” localul. În cazuri exceptionale se pot gasi beri, în general din acelea speciale, care nu sunt facute de sponsor.

  Vrei beri din Australia, India, Brazilia si mai stiu eu care? Du-te la magazine, nu la berarie.

  Însasi cuvântul berarie vine de la locul unde se facea bere, unde, fabrica ce avea o mica curte cu copaci si mese, servea din productia ei. Nu avea sens sa ceri un altfel de bere.

  Răspunde
  • George Damian
   George Damian says:

   Vorbim de o berărie din Chișinău pe al cărei meniu apar foarte multe beri. Meniu pe care trebuia să-l fac sul și să-l înfig în urechea chelnerului, să nu mai mintă clienții.

   Răspunde
 2. Marian
  Marian says:

  Sotia are un anumit fel de mâncare care îi place sa-l comande, de cele mai multe ori primeste replica „tocmai s-a terminat, va recomdam X Y sau Z”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *