Kishiniov

Meditațiune despre terorism și fumatul în locurile publice sau mai pe scurt despre libertate și focile aplaudace

Fumatul nu este un drept. Însă proprietatea, cu toate atributele ei, cam este un drept protejat de Constituție și legile românești. Or tocmai dreptul de proprietate și de folosire a proprietății cam este călcat în picioare de noua lege anti-fumat din România.

Sigur, există interpretări, însă chestiunea esențială este următoarea: statul intervine în spațiul privat. Știu, unii spun că dacă apar nefumătorii în zonă atunci clar nu mai avem de-a face cu spațiu privat, devine spațiu public. Și s-au găsit destui să aplaude ca focile de la circ această intervenție a statului în spațiul privat. Că nu poți să-ți faci nici club privat cu fumoar conform legii anti-fumat.

Dar ce mi se pare ciudat este că tocmai focile aplaudace care se bucură de intervenția statului în spațiul privat devin brusc deranjate de capacitatea statului de a interveni în spațiul privat pentru combaterea terorismului. Păi dacă acolo unde apar nefumători (chiar și neinvitați!) spațiul devine public eu aș vedea că nefumătorii pot fi interceptați de SRI fără mandat de la judecător.

Să tragem concluzia: în ce privește țigările statul poate să intre în treaba unui investitor definindu-i spațiul ca fiind public; când vine vorba de terorism spațiul privat este sacrosanct.

rsz_ash_tray-cigarette

Categories: Diverse

După fumători urmează obezii. Grăsuților, pregătiți-vă! » « Europa este în război, doar că-și ține palmele peste ochi

6 Comments

 1. Trambitata libertate din democratie a ridicat viciile la rang de virtute!
  Castigati sunt producatorii de tigari,traficantii, comerciantii . Fumatorii se autodistrug ! Victime nevinovate sunt nefumatorii care adulmeca fortat fumul otravitor!

 2. păi da, invazia focilor, pinguinilor bla-bla-bla si a vulpilor argintii de pe continentul înghețat! ,,Ți-ți-ți,, – să te ții!

 3. Viciile ar trebui exercitate în particoler.

 4. exersate, dar nu e cazul in necazul vinciilor. E o vorba, chelului tichie de margaritar ii trebuie, taman Legea asta.

  Adevaratul viciu este sa votezi, constient, insi care fac rau tarii tale, din nou si din nou. Adevaratul viciu este sa faci pe prostul si sa urmezi asemenea paciuri fara a-ti asuma gestul, falsand.

  viciati-degenerati-scelerati, nu intrebati cine da legi pentru cine, ne vor binele!

 5. Statul interzice infiintarea francizei „clubul fumatorilor” (de tigari timbrate). Ce mai este de adaugat? Sa adaugam…

  Deschideti goagal. Tastati „smoking bans in nazi Germany”. Veti fi uimiti…unii! Nazismul este cotonogit in gura mare. Dar se aplica pe muteste punctual in viata de zi cu zi. Si multora le place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑