Kishiniov

Noua barbarie a minunatei lumi noi

Incendiul din București și filmul porno cu premierul din Chișinău Vlad Filat – două chestii strâns legate, deși nu par să aibă vreo legătură – dar de fapt există enorm de multe conexiuni.

Trăim într-o epocă a desensibilizării, eu am trecut personal prin asta acum 10 ani, când internetul, televiziunile și dorința de extraordinar scoteau pe bandă rulantă imagini cu momentul morții unor oameni (detalii aici). Un comentator mi-a spus că împietrirea inimii înseamnă moarte.

Acum toată lumea condamnă publicarea filmului cu relațiile intime ale lui Vlad Filat și foarte mulți caută să-l vadă integral. Toată lumea condamnă publicarea imaginilor cu morții din dezatrul de la București și foarte mulți caută să vadă aceste imagini. Medievalul Andreas Hegyes avea mai multă simțire în el când nu dorea să participe la decapitarea unei femei – și asta spune mult despre noi cât de evoluați suntem.

N-am stat să inventariez precum Dorin Lazăr lista vinilor pentru dezastrul din București – însă mi-au sărit în ochi mai multe reacții care condamnau Biserica Ortodoxă. Prin nu știu ce mecanism drăcesc, brusc Biserica este vinovată!

De fapt internetul și noile mecanisme de comunicare favorizează desensibilizarea în masă. Curiozitatea morbidă, foamea de imagini șocante fac să existe o cerere gigantică pentru imagini cu morți și filme cu acte sexuale. Internetul și mijloacele de înregistrare ieftine fac ca să existe și o ofertă pe măsura cererii. Nu există leac pentru situația asta.

Ucenicii vrăjitori ai acestei noi barbarii nu sunt mai mult decât niște ucenici vrăjitori: au deschis fiola interzisă și se minunează de demonii scăpați din ea. Tinerii ingineri din ziua de azi sunt lipsiți de capacitatea de a înțelege consecințele faptelor lor, pur și simplu sunt încântați de ce pot face fără să înțeleagă unde se ajunge. Ucenici vrăjitori ai unei noi barbarii, copii fără repere. Plus foarte mulți ticăloși gata să facă orice pentru un dram de atenție, pentru o manipulare, pentru un ban în plus.

Biserica este considerată vinovată de toți acești schilozi pentru că oferă un set de valori care le pune în față o oglindă și le arată ce suflete mutilate pot avea. Suntem barbari în măsura în care alegem să fim așa.

P.S. Declarația de presă a lui Dumnezeu referitoare la incendiul din București.

telefon-mobil

Categories: Chișinău pentru toți

Care-i chestia cu sărbătorile de import? Gen Halloween și 8 martie » « China renunță la politica ”un copil pe familie”. Credeați că suntem mulți?

3 Comments

 1. Excelent, bravo!

 2. Ce spunea Freud ? Thanatos si Eros…

 3. Incendiul a fost rabufnirea unei atitudini – lumea era ca marea calma ce abia astepta o furtuna groaznica.
  Nu din cauza BOR au murit acei oameni, satanisti cu le zicea înca de pe vremea lui Ceausescu rockerilor, dar BOR e o tinta a agitatorilor. Iar BOR îi ajuta. Cum? Simplu, i se rupe de ceea ce vrea prostimea. La ce nevoie, doar sunt milioane de pupatori de moaste oricum, milioane de codasi la Prislop, nu, nu numai babe, ci si oameni seriosi, care cred cumva ca cineva, de sus sau de pe pamânt chiar ar putea sa-i ajute. Da doamne! Pune-mi colacii în traista, ca eu, robul tau, nu sunt în stare singur.

  Sigur, nemultimirea populara se cerea manipulata. Nu degeaba au aparut tot felul de lozinci, de la cei agitatori, ce mergeau de la la atacarea BOR, la dat jos clasa politica (asta e o aberatie, este nevoie de o clasa politica asa cum un autobuz are nevoie de un sofer, pasagerii nu-l pot conduce), si pâna la restaurat monarhia.

  Demisia lui Ponta e ansurda din acest punct de vedere. Nu ar trebui un ministru sa demisioneze pentru ca un club a ars. Trebuia sa demisioneze atunci când a fost prins cu plagiatul, sau când a intrat în scandalul DNA. Acum a demisionat pentru ca i-a ajuns funia la par (cedând treptat celelalte functii, printre care si cea de presedinte PDSR). Colegii l-au lucrat.

  Iar „Piedone” se lauda ca are constiinta curata. Treaba lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑