Kishiniov

Nu scriu pentru Jurnal de Chișinău

Am simțit nevoia să fac anunțul din titlu pentru că în numărul tipărit din 15 aprilie a apărut un articol semnat de mine în Jurnal de Chișinău. Ieri am aflat și eu: cineva de acolo a luat un articol de pe acest blog, a pus o poză de-a mea de pe Facebook și le-a înghesuit în pagina a doua.

Nu mai are rost să repet că textele mele sunt ale mele. Asta este o atitudine tipic mic-burgheză față de conceptul de proprietate. Dar totuși, chiar nu am altă sursă de venit în afară de textele pe care le scriu. Să le trimit un mail la Jurnal de Chișinău cu numărul contului și să aștept până la Judecata de Apoi virarea banilor? Să le spun că dacă este pe Internet nu înseamnă că este gratis?

Chiar nu am idee ce să fac. Așa că nu o să fac nimic și doar spun: nu scriu pentru Jurnal de Chișinău, nu primesc bani de la ei și nu îmi place când îmi sunt furate textele.

Categories: Diverse

Sunt creaționist și n-am nimic cu curentul electric » « Din nou despre cadavrul copilului mort pe pervazul din spital și cinismul reporterilor de televiziune

8 Comments

 1. Poate ar fi bine sa se simta cu un onorariu. Chiar si simbolic, pentru inceput. Si o solicitare de colaborare (scrisa, solicitarea). As putea citi un nou ziar. Deocamdata citesc doar Timpul si (arareori) Deschide.

 2. Sa nu uit, Moni Stanila este extraordinara.

 3. Frati, frati, dar branza e pe bani, mai ales ca era vorba de o suma neglijabila pe care nu o plateau cei care chiar nu au. Ai procedat bine.

  • Într-un fel fiecare are dreptate în felul său. Dacă o lucrare, un text oarecare, nu e protejat prin copyright el devine public cu drept de a fi folosit de oricine.
   Recunosc, că şi eu am uzat de vreo două ori de textele scrise de d-l George Damian respunzînd unor detractori ai BOR care acuzau pe Facebook Patriarhia că ar beneficia de fonduri uriaşe de la Statul Român pentru a-şi construi mii de biserici şi Catedrala Mîntuirii Neamului. Cum ştiam că aceste ştiri sunt nişte scorneli ordinare ale unor ONG-uri plătite de forţe obscure, am dat replică pe măsură, trimiţînd printr-un link la un articol scris de d-l Georgwe Damian ce indica nişte sume infime. Am făcut-o nu pentru că aş fi avut vre-un avantaj din această treabă, ci pentru că şi lupta d-lui Damian a fost întotdeauna în apărarea bisericii strămoşeşti. Cum articolul d-sale nu era protejat de nici un patent, l-am transmis mai departe printr-un link, considerînd că şi d-sa s-ar bucura că a fost util în apărarea bisericii.
   Sfătuiesc pe d-l Damian să-şi proteje orice text publicat pe Internet prin Copyright. Se practică.

 4. de data asta sa fie cadoul d tale, doar sa nu ramana vorba ca regatenii ar fi calici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑