Kishiniov

Ofensivă rusă în adâncime și pe fronturi multiple. Voi înjurați-i pe americani, că dă bine

Moscova anexează teritoriile altor țări și nimeni nu comentează. Să aruncăm o privire pe linia flancului sud-estic al Rusiei. Este o zonă care brusc fierbe în adâncime, nimeni nu are soluții, Rusia are inițiativa strategică în aceste momente. Să ne uităm pe hartă și să înfigem stegulețele evenimentelor curente.

Republica Moldova – blocată de proteste permanente, bugetul golit printr-un jaf de amploare, guvernare lipsită de posibilități și inițiativă, bază militară rusă în Transnistria;

Ucraina – război civil în estul țării sprijinit de Rusia, Crimeea a fost anexată de Rusia, țara este măcinată de corupție și permanent amenințată de intrarea în incapacitate de plată;

Georgia – țară zdrobită printr-un blitzkrieg rusesc în 2008, de atunci nu și-a mai revenit, a pierdut bucăți din teritoriu și pozițiile cheie defensive;

Armenia și Azerbaidjan – de câteva săptămâni s-au reluat luptele în enclava Nagorno Karabah, brusc și fără explicații, se poate ajunge oriunde;

Grecia – țară în faliment, ținută pe banii altora în stare de funcționare, cochetează cu ideea renunțării la moneda euro în schimbul unui împrumut rusesc;

Uniunea Europeană – toate regulile comunitare au fost aruncate în aer de 500.000 de imigranți (nu sunt refugiați sirieni, cei din Siria sunt cam 35%, restul vin din întreaga lume musulmană, există un manual care îi învață ce să facă), UE nu mai are o politică internă coerentă, politica externă oricum nu exista;

Siria – războiul civil de aici trenează fără rezolvare de mai mulți ani, brusc Rusia trimite aviație și se implică în acest război;

Crimeea a fost înarmată până-n dinți: Marea Neagră este dominată de aviația, submarinele și navele de atac rusești transferate de urgență aici. După criza refugiaților și implicarea aviației ruse în războiul din Siria nimeni nu mai vorbește de anexarea Crimeei. Putin a devenit parte a soluției, nu mai este el problema, vorbește de înțelegeri ca la Yalta, amintește de rolul Rusiei în Al Doilea Război Mondial, s-a dat peste cap și a devenit salvator planetar.

Nu uitați: Rusia a anexat Crimeea și a aruncat Ucraina în aer. Oricine poate păți asta.

omulet

Categories: Diverse

Și ce dacă au fost împușcați niște creștini!?! Dar dacă erau evrei? » « Listă cu 7 chestii habotnic-fundamentaliste, dacopate și retrograde

14 Comments

 1. Cam riscant sa vorbesti de rau despre tatuca Putin pe maul ala al Prutului.Vezi sa nu-ti cada vre-un aparat de aer conditionat in cap…

 2. În 1940 Rusia, pe atunci sub un alt nume, anexeaza cele trei baltice (sub forma unui referendum sprijinit pe tancurile rusesti), rupe o bucata din Finlanda si una din România. Cu un an înainte a „muscat” o halca buna din Polonia.

  Dar nici cu americanii nu mi-e rusine.

  În fine, fiecare poate sa-si aleaga sub ce dictator vrea sa ramâie, macar limba lui s-o stie vorbi.

 3. Cand incepe Paranghelia !?

 4. Ziceam ca rusul captureaza ODesa etc. PRimul lucru de capturat in Romania ar fi Tulcea? Stiati ca Tulcea este cel mai depopulat judet, cel mai rusnacit judet, si o gaura la buget? Daca K. Werner ar fi autist, ar trage linie, si ar spune „lasa sa o ia”. Dar noua or sa ne spuna nemtii ce sa facem, deci nu-mi fac griji. E posibil ca Romania sa atace Rusia si maine, daca madamei Merkel si pizdei de Obama le vine menstruatia.
  Asta se leaga cu ce spuneai mai sus, ca UE nu are politica de imigratie. Ba UE are politica, si ea prevede ca grecii sa ii ia pe toti arabetii. Dar nemtii nu au tupeu sa provoace Grecia si mai mult. Daca pleaca Grecia, se duc pe copca si sutele de miliarde imprumutate de bancherii nemti grecilor. Scad pensiile nemtilor. Asa, mai bine iau nemtii doi arabeti, si le fac viata mizerabila pana se cara in Suedia. Eu nu cred ca nemtii nuau un plan clar, sau ca Putin e de vina ca nemtii sunt asa curve.

  • Nu Tulcea ca judet si finante îi intereseaza pe rusi. Cine controleaza gurile Dunarii controleaza (înca) traficul spre inima Europei. Canalul Dunare-Marea Neagra le-a cam stricat socotelile rusilor (este drept, l-au început fanariotii, l-a continuat Antonescu cel putin pe hârtie, l-au folosit stalinistii pentru controlul numeric al intelectualilor si în sfârsit l-a terminat Ceausescu). Rezultatele s-au vazut abia atunci când ucrainienii au scufundat Rostovul. De la Constanta se poate ajunge la Rotterdam numai pe apa. De unde si interesul olandezilor pentru litoralul românesc.
   Apoi, controlul Dobrogei determina si controlul asupra gazelor si petrolului din platforma marina. Nu ca le-ar trebui lor, dar ca sa-i împiedice pe altii sa le aiba.
   Si în sfârsit, controlul Dobrogei permite rusilor sa-i tie din scurt pe bulgari, eventual sa le ia si lor litoralul, pentru a se apropia (ne)simtitor de mult de telul lor secular – Istanbulul si strâmtorile. Probabil ca nimanui nu-i place ca originea crestinismului se afla sub pagâni. Dar oare ar fi mai bine sa fie sub rusi?

   • ideaa canalului ii apartine lui Cuza, nicidecum fanariotilor. in rest sunt intru totul de acord. Tulcea ramane totusi un obiectiv strategic, pentru ca inseamna controlul tuturor cailor de acces de la Marea Neagra pe Dunare. Si in acest caz prefer ca sudul Basarabiei sa ramana la Ucraina.

  • Cuza nu avea acces la Dobrogea, dar s-a gândit la celalalt canal, ce lega Bucurestiul de Dunare.

   Pe vremea când Turcia înca mai stapânea Dobrogea, dar si Principatele, avea si raiale, se venise cu ideea „scurtcircuitarii” rusilor, ce aveau deja Basarabia si deci acces la gurile Dunarii.

  • Ucrainieni sau rusi – tot un drac. Delta este a noastra si va trebui sa devina a noastra. Ucraina trebuie izgonita din teritoriile date de Stalin în 1940 si mai târziu. Polonia a fost practic mutata înspre vest iar câstigatoarea a fost iarasi Ucraina.

 5. Nu înţeleg care este supărarea! Ca în orice altă întreprindere, în care vrei să reuşeşti, trebuie să dai dovada, şi în cazul acesta, de iniţiativă şi să fii oportun. Americanii au fost oportuni în Irak, Vietnam, Afganistan ş.a., divizând şi împărţind după cum i-a tăiat capul. De ce nu ar face şi ruşii acelaşi lucru?! Cui îi este frică de balaurul sovietic, care îşi ţine toate cele trei capete la vedere, să nu uite de cel american care îşi etalează capul frumos fardat ţinând îngropate celelalte 11 capete hidoase. Nu vă lăsaţi păcăliţi de aparenţe!

 6. E clar ca a început cel de-al treilea război mondial. Numai ca nu se desfășoară dupa canoanele clasice. Este atipic sau cum le place unora sa spună, asimetric.
  Este o nebunie care poate sa se termine fără învingători, la cat arsenal nuclear si non nuclear exista. Păcat, omenirea se autodistruge.

 7. Întrucât cei care mânuiesc sforile stiu ca un conflict nuclear va fi fatal si pentru ei, acest lucru nu se va întâmpla.
  Într-adevar, fiecare razboi mondial este altfel. Si practic razboiul militar este încununarea razboiului economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2021 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑