Parlamentul, acest buboi al democrației la români

Există o gigantică ruptură între popor și cei care își zic aleșii poporului. Parlamentul ar trebui să fie instituția fundamentală a unui regim democratic, locul unde se echilibrează interesele și curentele divergente sau opuse ale societății.

Însă la București și Chișinău Parlamentele au devenit colecții de potentați care apără interesele unor grupuri de șmecheri. Mecanismele de vor sunt deturnate de la adevăratul lor sens, șmecherii profită de pe urma impresiei larg răspândite în electorat ”nu contează ce votăm, tot ei ajung la putere”. Adăugați la asta și blocajele legale și instituționale care îngreunează primenirea clasei politice. De 25 de ani avem aceleași triste figuri, iar dacă apare vreo mutră nouă din spatele ei rânjește tot un pungaș din vechea gardă.

Și nenorocirea este mai mare: șmecherii ăștia fac legile – așa că nu vor face niciodată legi care să le reteze din privilegii sau să aducă o schimbare a componenței găștii. Îi vedeți ce bine știu să-și voteze salarii sau cum se șobolănesc în toate părțile când vine vorba de ridicarea imunității unuia dintre ei. Cu imunitatea treaba e foarte clară: se aplică declarațiilor și acțiunilor politice. Când sunt acuzați că au furat, deputații o trag pe partea politică: eu am făcut o declarație de principii când am deturnat niște milioane în conturile mele.

Nu vor să înțeleagă în ruptul capului că prin acțiunile lor s-au îndepărtat de oamenii cărora le cerșesc voturile din patru în patru ani. Unii dintre ei au ajuns la un așa hal de nesimțire că au impresia că poporul este vinovat.

Ăsta este primul pas spre o răsturnare cu scântei.

sarbatoare

3 raspunsuri
 1. cdx
  cdx says:

  daca nu cunosti scopul elitelor nu realizezi ca telul lor este sa demonteze ceea ce se vede si o fac la nivel mondial daca n-ai observat. in europa se desfasoara practic reluarea proiectului american care a dus la aparitia sua. altfel cum ti-ar mai da ei baietii de treaba daca aia anteriori ar fi normali?! cum si-ar mai impune ei interesele pe care le au daca popoarele ar avea niste oameni daruiti intereselor nationale?! pt a face acest lucru se bazeaza pe nestiinta si naivitatea romanilor care intre timp au devenit cunoscute la nivel cel putin european din clipa in care un elvetian a declarat revistei forbes ca romanii sint un popor naiv care se crede foarte destept si smecher. probele dovedesc insa contrariul deoarece strainii detin 40% din pamintul tarii, taie 3 ha de padure la fiecare ora, scot fara impozit 20 de miliarde euro si ii pot folosi exact cum vor dupa programul educational de tip pavlov. esti gresit informat despre modul in care se dau legile. acestea se trimit mai intii la bruxelles ca sa vada juristii europeni daca acestea sint compatibile cu dreptul european si dupa aia sint aplicate. deci politicienii interni sint niste marionete din punct de vedere legal si functional. romanii n-au alfat nici pina astazi ca legislatia romaneasca a preluat de la cea europeana peste 300000 de legi si reguli. politicul activeaza intr-o democratie intr-un sistem capitalist care pune la dispozitie niste conditii de functionare iar acelea sint cele care se vad si nu cele pe care si le inchipuie populatia de mioritici in concordanta cu legendele lor despre vestul luminos care urma sa ne aduca ploile cu salam. si cum este capitalismul? capitalismul (sistemul orînduirii sociale constituite pe criteriul absolut al capitalului financiar), prin însăşi natura mecanismelor sale interne de funcţionare – adică la modul structural şi inevitabil – crează, protejează şi proliferează infracţionalitatea economică, financiară, politică, socială etc., pervertirea şi ticăloşirea moravurilor, lipsa de scrupule, lăcomia, corupţia ş.c.l. capitalismul este prin el însuşi un complex infracţional, o monstruoasă organizaţie pe principii mafiote. in plus, este singurul sistem economic iraţional, orb şi fără măsură, cu destin imanent, a cărui inevitabilitate îl duce periodic la a se îneca cu propria sa raţiune existenţială, cu voma propriei funcţionări. salvgardarea şi perpetuarea lui vine, cu aceeaşi periodicitate, de la provocarea oriunde în lume de crize politice, economice şi sociale, provocarea unor dezordini sociale, lovituri de stat, conflicte interentice, confesionale sau de altă natură, provocarea de conflicte militare şi război local, regional sau generalizat, precum şi, mai de dată recentă, provocarea unor „accidente” industriale majore ori cu impact public şocant, şi provocarea controlată a unor dezastre „naturale”.
  si crezi ca politicienii vestului sint mai buni? pe ce te bazezi cind crezi ca politicienii estului sint mai rai decit ai vestului? vesticii dicteaza si este ceea ce trebuie sa fie. coruptia este mediul lor propice prin care jefuiesc de secole popoarele cucerite. deci nu-i nimic nou insa romanii nu stiu iar acest lucru este explicabil prin situatia din 1945 si cele ce-au urmat. umplerea oraselor romanesti cu tarani needucati si fara identitate a avut urmari lucru clar si usor de observat si astazi deoarece pt stergerea urmarilor sint necesari cel putin 100 de ani mai ales in conditiile in care mica elita romaneasca a oraselor a fost fie eliminata fizic fie izolata.
  sa vedem cum este in vestul adevarat si nu in cel alcatuit pe baza de vise timpe specific mioritice:

  ASTA ESTE GERMANIA AIA CIVILIZATA DIN MINTEA SLUGOILOR FARA IDENTITATE:

  Helmut Kohl – afacerea conturilor negre: iese la pensie fara probleme

  Kohl und die Konten. Eine schwarze Finanzgeschichte
  http://www.amazon.de/Kohl-Konten-Eine-schwarze-Finanzgeschichte/dp/342105441X

  http://www.sueddeutsche.de/politik/spendenskandal-cdu-bricht-mit-kohl-1.302386

  http://www.focus.de/politik/deutschland/schmiergeld-affaere-schatten-der-vergangenheit_aid_179097.html

  ——————————————–
  Woflgang Schauble – ciubucuri si bani negri: promovat ministru de finante ca doar stie cu banii.

  http://www.gulli.com/news/11412-schaeuble-100000-dm-in-der-schublade-vergessen-2009-10-25

  http://www.spreezeitung.de/3547/wolfgang-schaeuble-cdu-und-die-legendaere-bargeldspende-interview-mit-rob-savelberg/

  ——————————————–
  Jean-Claude Juncker – promovat seful Europei din minstru in Luxemburg cu toate ca a organizat evaziunea fiscala la nivel european.

  http://www.sueddeutsche.de/thema/Luxemburg-Leaks

  http://www.icij.org/project/luxembourg-leaks/explore-documents-luxembourg-leaks-database

  http://www.icij.org/project/luxembourg-leaks

  https://de.wikipedia.org/wiki/Luxemburg-Leaks

  ———————————————-
  Umweltministerin Angela Merkel – – dupa ce-a facut niste miliarde pagube si petreceri pe banii statului ajunge mare sefa pe zeci de ani!

  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-61366517.html

  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2012-09/merkel-untersuchungsausschuss-gorleben/kom

  http://www.rbb-online.de/kontraste/ueber_den_tag_hinaus/umwelt/atom_endlager.html

  Merkel face o petrecere pe banii statului fara probleme!!!

  Merkels große Bankersause

  Ex-Deutsche-Bank-Chef Josef Ackermann feierte seinen Geburtstag 2008 im Kanzleramt. Das knausert bisher mit Details zur Party.

  http://www.taz.de/!5088133/

  ——————————————–
  Christian Wulff – e bine merci cu toate ciubucurile incasate

  https://de.wikipedia.org/wiki/Wulff-Aff%C3%A4re

  http://www.t-online.de/regionales/id_75383534/christian-wulff-will-weder-opfer-noch-maertyrer-sein-.html

  Cum sa ratacesc miliardele!!!

  Berliner Flughafen-Chaos – nimeni nu stie nimic despre miliardele “ratacite” pt ca-n vest nu se fura

  http://www.tagesspiegel.de/berlin/ber/das-milliardengrab-ber-neuer-flughafen-koennte-sogar-acht-milliarden-kosten/9703588.html

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/09/27/berliner-politiker-wollen-grossflughafen-ber-neu-bauen/

  http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/berliner-flughafen-experte-bringt-abriss-ins-spiel/7609990.html

  http://www.focus.de/finanzen/steuern/thewes/trauerspiel-um-hauptstadt-airport-im-berliner-flughafen-chaos-hilft-nur-noch-abreissen-und-abtreten_aid_900239.html

  ————————————————————–

  Elbphilharmonie Skandal – ce mai conteaza niste biete sute de miliaoane “ratacite”?!

  http://www.mopo.de/politik/linksfraktion-entsetzt-elbphilharmonie-skandal—keine-anklagen-,5067150,30626712.html

  http://www.bild.de/news/inland/elbphilharmonie/millionengrab-hamburger-elbphilharmonie-35342000.bild.html

  http://www.welt.de/politik/deutschland/article127774663/Politische-Kapitulation-vor-Milliarden-Bauskandal.html

  ———————————————————

  Stuttgart-21 – alte miliarde ratacite!

  http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/problem-bahnhof-fuer-stuttgart-21-gibt-es-zwei-milliarden-euro-mehr/7827610.html

  http://www.focus.de/politik/deutschland/stuttgart-21/tid-29894/sechs-antworten-zu-stuttgart-21-warum-die-bahn-weiter-am-milliardengrab-s21-schaufelt_aid_933249.html

  http://www.n-tv.de/politik/Der-Streit-um-Stuttgart-21-article1391621.html

  http://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.stuttgart-21-gruene-bahn-rechnet-mit-elf-milliarden.a745ded5-70f0-4550-80e3-63a695c91fbd.html

  ———————————————————————
  Kanzler-U-Bahn – si cum ramine cu legendele mioritice cu nemtii seriosi?!

  http://www.welt.de/wirtschaft/article122206456/Kanzler-U-Bahn-wird-fast-100-Millionen-Euro-teurer.html

  http://www.focus.de/politik/deutschland/433-millionen-euro-sind-nicht-genug-kanzler-u-bahn-kommt-berlin-teurer-als-geplant_id_3428959.html

  Platitorul de impozite jefuit – afaceri secrete intre politic si economic
  geplünderte „Steuerzahler” – geheime Geschaefte Politk Wirtschaft
  https://www.youtube.com/watch?v=ZCNV_oqMDK4

  Statul jefuit – afaceri secrete in valoare de miliarde
  Der geplünderte Staat Geheime Milliarden Deals in Deutschland
  https://www.youtube.com/watch?v=6k6hPmLo2m4

  Fara impozite – Cum jefuiesc concernele Europa
  Steuerfrei – Wie Konzerne Europas Kassen plündern
  https://www.youtube.com/watch?v=UwEHaiRlatY

  Dirk Müller despre cunostinte economice neaparat necesare
  Dirk Müller HINTERGRUNDWISSEN – UNBEDINGT ANSCHAUEN !!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=MCMbi3dmRzc

  Sigmar Gabriel (sef SPD) – Merkel este sefa unui NGO (referitor la faptul ca germania nu exista ca stat ci doar ca firma)
  Siegmar Gabriel – „Merkel ist Geschäftsführerin einer NGO”
  https://www.youtube.com/watch?v=-PX8Jyp7cRk

  Afaceri ciudate – Scandalurile de la Deutschen Bank
  Unheimliche Geschäfte → Die Skandale der Deutschen Bank
  https://www.youtube.com/watch?v=Nd6LIS8WFYA

  Cela mai mari scandaluri de coruptie ale Germaniei
  Deutschlands größte Korruptionsfälle
  http://www.news.de/wirtschaft/777157757/deutschlands-groesste-korruptionsfaelle/1/

  http://www.handelsblatt.com/unternehmen/beruf-und-buero/buero-special/compliance-die-groessten-skandale-in-deutschen-konzernen/6641352.html

  Republica Bananiera Germania – coruptia un scandal de zi cu zi
  Bananenrepublik Deutschland. Korruption – der ganz alltägliche Skandal
  http://www.amazon.de/Bananenrepublik-Deutschland-Korruption-allt%C3%A4gliche-Skandal/dp/3478718309

  Datorita legilor elitiste din firma numita Germania nu a fost nimeni tras la raspundere pt nimic niciodata!

  Un comisar denunta: Germania este o mlastina a coruptiei
  Kriminalkommisar packt aus: Deutschland ein Sumpf der Korruption
  https://exsuscitati.wordpress.com/2012/01/08/kriminalkommisar-packt-aus-deutschland-ein-sumpf-der-korruption/

  Coruptia in Germania: Portretul unei branse in crestere
  Korruption in Deutschland: Portrait einer Wachstumsbranche

  https://books.google.at/books?id=g9VhETeeeewC&pg=PA189&lpg=PA189&dq=deutschland+ein+sumpf+von+korrupten&source=bl&ots=9DTGX7OLrW&sig=G0YbgmgEKAvtVPXBwqrXN2XI7XM&hl=de&sa=X&ved=0CEgQ6AEwCGoVChMIxt_H79HzyAIVwdUUCh00SwaK#v=onepage&q=deutschland%20ein%20sumpf%20von%20korrupten&f=false

  NICAIERI IN LUME NU ESTE MAI USOR SA MITUIESTI UN POLITICIAN DECIT IN ASA NUMITA GERMANIE!!!!!!!! Acest lucru este explicat mai jos!!!

  Abgeordnete bestechen leicht gemacht
  Kaum irgendwo ist es so einfach, ungestraft Politiker zu bestechen wie in Deutschland. Vermutlich wird das auch erst mal so bleiben. Von L. Altmeier und S. Klorman

  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2012-08/korruption-deutschland-abgeordnete
  Horst Seehofer sagt die Wahrheit bei Pelzig
  Afirma ca cei care sint alesi nu au nici un cuvint de spus ci unii pe care nu-i alege nimeni!!
  https://www.youtube.com/watch?v=3zuO_Ed__KA

  JAFURI CU MILIARDELE PT CARE NU ESTE NIMENI TRAS LA RASPUNDERE!!!!!

  Sa nu veniti cu exemplul SUA tara campionilor ca va umplu de linkuri la care aveti de citit citeva luni!

  $6 Billion Goes Missing at State Department
  http://www.thefiscaltimes.com/Article…

  9 trillion dollars 9000 billion dollars missing and nobody is investigatin
  https://www.youtube.com/watch?v=-ihX6FHD3bY

  Rep. Alan Grayson: $12 Trillion Gone and No One Punished
  https://www.youtube.com/watch?v=gXhuaTfjTYM

  Alan Grayson: „Which Foreigners Got the Fed’s $500,000,000,000?” Bernanke: „I Don’t Know.”
  https://www.youtube.com/watch?v=n0NYBTkE1yQ
  Waxman $12 Billion in cash lost in Iraq
  https://www.youtube.com/watch?v=b_kskdHCOiI

  Top of the top!!!!
  Lord James of Blachhealth fraude de 15000 milliards finance internationale
  https://www.youtube.com/watch?v=Abu2bUc60KU

  adaug ca-n germania aia nemaipomenita spaga pt politicieni este legala iar tara minune n-a semnat acordul international care o interzice. contractele dintre stat si privati sint secrete. urmarea este ca preturile tuturor constructiilor a fost depasit cu cel putin 100% fata de cel anterior calculat. apoi germania nu este un stat deoarece nu are un tratat de pace. este inregistrat ca firma la bursa din frankfurt cu nr 51411 si se prezinta in mod fraudulos ca stat!
  sa concluzionam ca politicienii romaniei sint vinovati de servilism desantat si o dorinta abnorma de parvenire ambele insa specifice taranimii. asa erau toti sositii in bucurestiul anilor 60-70!

  din mobil e f greu de scris cu virgule! dureaza f mult.
  numarul linkurilor si nenorocirile din vest sint fara numar insa pot fi gasite peste tot in presa lor. ce se intimpla ca romanii nu aud si nu vad nimic?! cum se face ca cei care locuiesc in vest nu sufla nici un cuvint despre cocina infecta numita vest?! vin acasa si mint cu nerusinare!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *