Kishiniov

Poveste cu Liga Studenților din 1990, aproape adevărată

Prin primăvara-vara lui 1990 niște puștani dintr-un orășel de munte din centrul României jucau fotbal lângă o cabană din marginea urbei. Și s-au împrietenit cu niște pletoși veniți de la București, de la Ligă.

Puștanii auziseră de Iron Maiden și alte ceva răutăți noi, dar pletoșii de la București știau mult mai multe, de exemplu că Iliescu e un comunist și toți comuniștii s-au strâns în FSN și trebuie dați jos plus că aveau cu ei niște gagici superbe. Și toți pletoșii veniți la munte erau de la Ligă.

”Și toți cei de la Ligă sunt rockeri?” a întrebat unul din puștani – ”Dacă nu ești rocker nici nu te primește în Ligă!”, a venit scurt răspunsul. Și așa s-au hotărât puștii să se facă studenți, să meargă la București, să fie rockeri, să umble cu gagici mișto, să intre în Ligă și să-i dea jos pe comuniști și pe Iliescu. Când au ajuns ei pe malul Dâmboviței lucrurile erau ușor schimbate, dar ideea de bază a rămas.

Categories: Diverse

Când balerinele își ridică fustele, apar legionarii » « Smintelile și rătăcirile lui Savatie Baștovoi

6 Comments

  1. Salut, imi cer scuze pentru offtopic: (cel putin din Belgia) pagina ta nu mai este accesibila daca cineva da click pe http://www.kishiniov.eu . Ca sa pot sa citesc blogul tau, a trebuit sa intru pe http://www.kishiniov.eu/ro/ poate te uiti putin in .htaccess .

    Cele bune.

  2. Articolul este pe sufletul meu. Recunosc cu tristate si neputinta ca (sintem in postul Pastelui si sint crestin orthodox practicant) incep sa simt o aversiune crescuta fata de victimele din discoteca incendiata anul trecut. Au fost 63 sau 64, parca.

    Ramin, desigur, cu Sweet Child in Time, Wish You Were Here, Stairway to Heaven sau Piano Man dar aversiunea fata de rockeri incepe sa-mi aminteasca de sentimentele pe care le aveam fata de depechari, fata de „ce, nene, io sint panchista” sau fata de dipstraiteri (Money for nothing and chicks for free). Si devine din ce in ce mai acuta.

    Este sentimental pe care l-am avut intotdeauna fata de niste mizerii umane. Suporterii victimelor din discoteca bucuresteana se incadreaza in aceasta categorie. Cu atit mai mult cu cit n-am auzit pe niciunul sa ciriie despre exploziile de la Brasov din aceeasi perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑