În metrou un tânăr viitor inginer declama indignat: ”Adică eu dacă sunt programator de ce să dau bacu` la română? A? Vrea Dragnea să dea programatorii bacu` la română?” Călătorii dădeau din cap a aprobare în ritmul roților, precum cățeii din Daciile 1300.


(Fără să-i resping potențialul malefic al lui Dragnea, ochii minții au văzut teribila scenă: la ceas de noapte Oculta Camarilă face lista realizărilor. Kovesi – bifat, OUG pe Justiție – bifat, taxa pe lăcomie – bifat. Dragnea se uită întrebător, Vâlcov dă din umeri, Codrin Ștefănescu își freacă palmele una de alta, apoi se freacă pe chelie. Viorica tușește ehem-ehem ca să-i atragă atenția vizirului: ”Bacu`, să le dăm ăstora un bac foarte greu la română, mai ales la clasele de mate-info!” Vâlcov dă din umeri, Codrin se freacă iar pe chelie și Dragnea aplică sentința: ”Da! Anul acesta va fi un bac imposibil la română!”)

Da domnule, un programator care stăpânește sintaxele a 5-6 limbaje de programare, care jonglează gramaticile booleene, un programator care se dezvoltă precum un fractal scăpat de sub control – un astfel de programator nu poate stăpâni de un 5 gramatica limbii materne.