Kishiniov

Punkistul care l-a înlocuit pe Lenin la București

Monumentul anticomunismului din București seamănă cu un punkist curentat. Din orice poziție mă uit la poze îmi pare un cap de băiat cu degetele în priză.

Adică nu este tot băiatul, doar gâtul, un cap mic și o creastă mare. Mă chinui din răsputeri să văd niște aripi, așa cum ne spun autorii că trebuie să vedem. dar nu pot. Eu văd un punkist care dă din cap la pogo.

Aveam colegi care nu vedeau triunghiurile asemenea, nu vedeau cuburile la geometria în spațiu. Eu acum nu văd aripi, nu văd monument anticomunist, văd un punkist și cu asta basta. Uitați-vă și voi la poza asta furată de la Mediafax.

punkist

Ar trebui să se dea o lege care să interzică pe 100 de ani montarea de monumente publice în București, în ultimii 25 de ani s-au făcut numai tâmpenii în domeniul ăsta. Nu zic să-i pedepsim pe cei responsabili de urâțirea orașului, doar să ne oprim din delir. Punkistul care l-a înlocuit pe Lenin la Piața Scânteii să fie ultima tâmpenie. Să își amintească urmașii cu mândrie de noi: uite, băieții din 2016 au reușit să dea o lege care a oprit urâțirea Bucureștiului.

Categories: Diverse

Eminescu, așa cum îmi place mie » « Cum trebuie bătuți copiii, aspecte practice și teoretice

13 Comments

 1. Pai daca e punkist e super! Ca punkistii au si doborat comunismul.

 2. „chinui din răsputeri să văd niște aripi” – dar ai intrebat pe un copil daca vede aripi? ai vazut candva un fluture pe o ramura? http://wdy.h-cdn.co/assets/15/37/1441817973-butterfly-social.jpg poate ca doar tu vezi doar palaria, nu si elefantul?

 3. eu vad o cortina de fier 🙂 gaurita

 4. Mie mi se pare ca seamana cu Busoi, lindicul candidat la PMB.

 5. Arta moderna e un business foarte lucrativ.
  Si noi avem la firma lucrari moderne si post-moderniste (ce-o fi aia) la care trebuie sa citesti eticheta pentru a vedea ce a vrut autorul sa exprime. Si sunt scumpe al dracului ….

 6. Nu vă miraţi. E o creaţie artistică ce nu dă mult efort de gîndire sau de măestrie artistică. E întruchiparea urîţeniei. Bine spus, punk- ismul pe uliţele Bucureştiului.

  The punkism is the philosophy/way of life, derived from early punk culture. The practice involves irresponsible drunken behavior, swinging punches at any and every authority figure, making plans and then canceling last minute

 7. Sunt unele lucrari artistice care fascineaza publicul larg si il educa, ba chiar se convertesc intr-o atractie turistica. Dau exemplu artistul Anish Kapoor cu lucrarile : Cloud Gate sau Sky Mirror, prima a costat 6 milioane dolari si a doua 900 000 lire.
  Ce bucurestean va aduce recomanda unui vizitator sa vada monumentul, pote daca este un stangist occidental va ramane socat sa vada ca exista monumente antimarxiste. Mie monumentul imi da senzatia gratiilor de la o puscarie de tip vechi.

 8. Eu vad un melancolic care l-ar fi preferat mai degraba pe Lenin.. Ah, acela este autorul.
  – sa-i fie rusine!
  „o lege care să interzică pe 100 de ani montarea de monumente publice în București”
  – fiindca poate peste 100 de ani vor reveni monumentele comuniste.

 9. Mai zilele trecute iar am auzit la radio despre un nou caz în care femeile de serviciu însarcinate cu curatenia muzeelor au confundat opere de arta cu gunoaiele ordinare pentru care sunt platite sa le elimine.

  Primaria Bucuresti de ce nu este în stare sa angajeze astfel de critici de arta?

 10. Sunt aripi, initial poate metafore ale tineretii, poate ale progresului social, transformate in gratii si celule, prinse intr-o structura agresiva, dar zdrentuita din piele de drac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑