Kishiniov

Serviciile secrete franceze sunt vraiște

În atacurile teroriste de la Paris avem un caz clar de incompetență a serviciilor de informații. Atacurile de vineri au fost multe, au implicat mulți oameni și mari cantități de arme, muniție și explozibili. Mult, multe – acestea sunt cuvintele cheie.

Când este vorba de un atac pregătit de o celulă teroristă izolată, cu 2-3-4 membri, care implică 2-3 arme cu un încărcător plin, o singură mașină capcană cu 10 kg de explozibil – în astfel de cazuri sunt greu de identificat intențiile prezumtivilor teroriști. Nu poți verifica fiecare om.

Dar ieri la Paris au fost 6 atacuri: la o sală de concert, la un stadion plus alte 4 atacuri individuale, la restaurante alese în diverse locuri. Avem de-a face cu o echipă de 10-15-20 de persoane implicate, dacă îi numărăm și pe coordonatorii celor care au efectuat atacurile. Sunt mulți oameni care au intrat în Franța (sau erau deja stabiliți aici), au adunat arme și muniții, explozibili și detonatoare. Toate acestea sunt chestii care nu se găsesc pe jos, chestii care ar trebui strict supravegheate. Rămâne să aflăm și ce arme au fost folosite, ce proveniență au.

Încă o dată: este vorba de cantități mari, oameni și instrumente. Iar serviciile de informații ar fi trebuit să știe și să prevină acest atac terorist care seamănă mai mult cu acțiunea unui întreg pluton de forțe speciale.

 

rsz_1paris

Categories: Diverse

Multiculturaliștii: ciocul mic! Un terorist de la Paris era ”refugiat sirian” » « O nouă metodă de îmbunătățire a conținutului de pe internet și combatere a plagiatului

4 Comments

 1. cireasa de pe tort este ca trei dintre atentatele sinucigase au avut loc la doi pasi de stadionul unde se desfasura un meci de fotbal international, cu presedintele francez in tribuna oficiala! Asta e o bila foarte neagra pt serviciile de securitate franceze.

 2. Din pacate, lucrurile nu sunt asa. Un serviciu secret poate sa previna oricate atentate, e indeajuns sa dea o singura data gres si se intimpla ce am vazut. Chestia asta se cheama „razboi/atac asimetric”.

  Ceea ce e mult mai eficace este sa urmaresti sursa banilor. Doar ca s-ar putea ca facand asta sa ai mari surprize si sa dai nastere la niste intrebari foarte inconfortabile, ca de ex:
  – Cine cumpara petrol de la ISIS?
  – Cine spala banii care ajung in conturile lor?
  – Cine cumpara artefacte de la ei?
  etc.

 3. Intrebarea „cine este de vina” nu mi se pare productiva. Raspunsul „nu stiu, nu este vina mea” nu este, nici el, productiv.

  Intrebarea cheie este „ce trebuie facut acum?”. Continuarea este mai dureroasa: ce avem de gind sa facem?

  S-ar putea ca raspunsul corect pentru statul roman sa fie „armament performant”. Musiu Hollande a inceput deja sa behaie ca vrea neaparat o alianta cu Rusia. Deocamdata, impotriva ISIS. Noua nu ne este greu de ghicit ce inseamna o alianta Franta- Germania- Rusia la portile orientului. Noroc ca unchiul Sam si fratiorul Cameron nu inghit chiar totul pe nemestecate. Insa nici nu vor veni sa moara pentru noi.

 4. Si nemtii urla dupa întarirea politiei. La câta politie e pe acolo parca parca se repeta evenimentele de acum 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑