Ștefan cel Mare colț cu Armenească, Chișinău

Vocea lingavă a orbului ți se strecoară ca un vierme în ureche și nu te părăsește ore în șir ”ce e omul când nu vede oameni buni? Doamne ferește oameni buni…” 

La opt dimineața polițiștii și carabinierii alungă băbuțele cu nuci noi, zmeură, struguri și mere de pe trotuarul din fața Ministerului de Interne. Pe partea cealalată a bulevardului, spre Piața Centrală, băbuțele beneficiază de scutul lui Ștefan cel Mare: polițiștii și carabinierii nu îndrăznesc să traverseze, sau poate nu știu cum.

Pe locul de unde au fost alungate băbuțele se instalează o bicicletă cu afiș ”SEMNĂTURI PENTRU OLEG BREGA candidat independent”. Lângă bicicletă vocea de sub pălărie se împletește cu cea a orbului: ”ce este omul … SEMNĂTURI … cînd nu vede … PENTRU OLEG BREGA … doamne ferește … SEMNĂTURI … oameni buni”

Carabinierii patrulează neîndurător între taraba cu cvas și bulevardul Ștefan cel Mare. Vocea bicicletei cu afiș devine una cu cea a orbului. Este cald oameni buni, ce este omul când e cald oameni buni?

Lângă taraba cu cvas băbuțele curăță harnic nucă nouă și o pun în pahare de plastic. Se uită la ceas și curăță nucă nouă. Și migdale, sâmburi de migdale proaspeți. Și punguțe cu alune de pădure.

Vocea lingavă se scurge pe trotuar laolaltă cu polițiștii și carabinierii: la orele 16:00 cerberii trotuarului se dizolvă în praf și băbuțele își reiau locul: Ștefan cel Mare colț cu Armenească, față-n față cu Ministerul de Interne.

Bicicleta cu afiș își îngână litania precum orbul, moale și lingav: ”semnături pentru oleg brega oameni buni, semnături oameni buni, semnați oameni buni pentru oleg brega…”

3 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *