Nu-mi este clar dacă tâmpenia fluturată acum cu suspendarea lui Iohannis este din capetele PSD-iștilor sau este un import de la Chișinău. Să vă explic.

Oligarhul Plahotniuc controlează Parlamentul și Guvernul de la Chișinău, nu îl controlează 100% pe președintele Igor Dodon. Când Dodon a început să aibă păreri (gen nu a vrut să semneze decretul de numire a unui nou ministru, să promulge niște legi) a apărut o soluție magică: suspendarea din pix. O chestie fină, pentru cunoscători.

În siajul unor explicații savante ale Curții Constituționale de la Chișinău s-a ajuns la următoarea formulă: nu vrea președintele țării să semneze decrete? Nici o problemă! Este considerat suspendat pe perioada cât nu vrea să semneze, fără referendum sau alte complicații, semnează în locul lui președintele Parlamentului și gata! S-au închis parantezele.

Adică președintele rămâne un maimuțoi decorativ cu binecuvântarea Curții Constituționale. Hămăie el acolo cu Rusia, cu limba moldovnească, țopăie pe câmpii cu balerini ruși – dar dacă ceva, haț! suspendare din pix și băieții își văd de treabă.

Cu toată agheazma de argumente a Curții Constituționale de la Chișinău chestia asta mie îmi pute.

Și pute și mai rău că se pare că va fi importată la București. Băieții de aici au cam aceeași viziune: nu vrea Iohannis să semneze pentru demiterea lui Kovesi? Nu-i panică! Suspendare din pix, semnează Tăriceanu și viața merge mai departe.

Să nu ziceți că băieții de la Chișinău nu știu cum se închid parantezele.