Kishiniov

Un dialog din Chișinău, la o bancă oarecare

Vreau să-mi plătesc cotizația anuală la o organizație profesională din Germania. Astfel că am purtat un dialog calm și civilizat.

– Nu se poate, îmi zâmbește d-ra de la ghișeu, aveți nevoie de un cont de plată… – Păi este o chestie personală dintr-un cont personal, nu este o achiziție, este o cotizație. – Da, dar legea nu ne dă voie. – Păi nu este nimic ilegal. – Și cu ce se ocupă organizația asta din Germania? – Păi este o organizație profesională. – Asta am înțeles, dar cu ce se ocupă? – Păi cu chestiuni profesionale, cred. – Vă spun cum faceți: să vă trimită organizația din Germania un document în care să spună cu ce se ocupă, ceva din statut și să scrie acolo rechizitele bancare și suma care trebuie achitată. Noi avem niște norme pe care trebuie să le respectăm.

(La Chișinău s-a furat un miliard de dolari, dar nu ne jucăm cu transferurile internaționale de câteva zeci de euro. Nu vreți să știți cum se combate corupția în troleibuze aici. Și vă povestesc altădată cum este posibil să existe 3 coduri SWIFT pe care le încerci pe rând până îl nimerești pe cel funcțional. În rest eu sunt bine, puțin agitat, dar sănătos în general.)

Categories: Chișinău pentru toți

Nu 12, doar 4 scaune la Chișinău (bonus: 2 birouri) » « În Chișinău mai poți fuma doar acasă, dacă ești singur

2 Comments

  1. Miliardul a fost transferat, daca stirile nu mint, spre Rusia. Or fi vrut saracii spre vest, Germania, panama, tot aia, dar nu i-a lasat banca, presupun, ca n-avea extrase din statut.

    Ai încercat sa-ti platesti cotizatia la vreo asociatie ruseasca? 🙂 🙂 🙂

  2. Asa ceva se intampla, sau cel putin se intampla pana nu de mult, si in Romania. Pe vremea cand aparea revista Rost, am vrut sa-mi fac abonament si trebuia sa depun banii intr-un cont, la raiffeisen parca. Am incercat de cel putin 2 ori sa-i depun in numerar, dar fara success. Aveau nevoie de factura… Am insistant, am spus ca e o donatia catre un ONG. Degeaba, fara factura, nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑