Unde au dispărut brânzeturile ciobanilor din Basarabia?

Republica Moldova este plină de-alde Ciobanu (cu variante rusificate Ceban sau Taban), Țurcanu, Baciu (rusificat Basiul), Mocanu și tot așa. Urmași ai ciobanilor ardeleni care au emigrat în Basarabia în secolul al XIX-lea.

Și totuși Chișinăul este plin de brânzeturi rusești. Unde te întorci brânză rusească, imitații de parmezan, gouda și rochefort. Brânza tradițională este telemeaua de oaie, dar pe nicăieri nu se găsește un caș, o urdă, o brânză de burduf, un cașcaval afumat. A dispărut tradiția brânzeturilor românești din Basarabia.

4 raspunsuri
  1. gabi
    gabi says:

    Breeeee, cum adica, nu mai fac basarabencele placintele alea grozave, cu branza din belsug si oua de tara, ca la mama acasa? 🙁 Asta m-ar putea face sa ma razgandesc si sa nu mai merg in Moldova anul asta. Am descoperit un stand Bucuria intr-un hipermarket la mine-n oras, asa ca de bomboane fac rost si fara sa mai merg la Chisinau, la magazinul Bucuria din centru. Intr-adevar, acolo bomboanele sunt de trei ori mai ieftine decat in Romania, dar daca nu mai gasesc placinte cu branza…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *