Unde se bea cea mai bună limonadă în Chișinău

Vara mie îmi place să beau limonadă, dulce și cu gheață. Dar și limonada asta are șmecheriile ei, nu e chiar așa simplu să găsești o limonadă calitativă. Ca să nu vă chinuiți prin Chișinău v-am alcătuit o hartă a limonadelor, ceva orientativ și util. Deci:

 1. Cea mai bună limonadă o găsiți în Chișinău la cârciuma grecească Opa de pe strada Mihai Eminescu (vă orientați pe Google Maps, e în centru). Jumătate de litru, 45 lei moldovenești, făcută ca la carte, din lămâi, zahăr, apă și gheață, cu puțină mentă, fără alte acrobații.
 2. Pe locul al doilea vine limonada de la Beer Time, pe Veronica Micle. Tot așa, făcută din lămâi, uneori adaugă ghimbir ca să ciupească puțin la limbă, alteori pun felii de măr – rezultă o combinație interesantă. Fără mentă, 50 lei moldovenești, zahăr trebuie să ceri.
 3. La Smoke House pe Vasile Alecsandri primiți o limonadă cinstită, dar fără imaginație. Lămâie, apă, zahăr și gheață – nimic în plus, nimic în minus.
 4. La terasa Primo, lângă Teatrul Mihai Eminescu, am aflat că există mai multe feluri de limonadă: de citrus, de căpșuni, de ananas – tradițional moldovenești. De fapt nici nu este limonadă, acolo primești niște sirop ingineresc cu apă, gheață și tot felul de figuri într-o sondă ciudată, ca în barurile de extratereștri. 60 de lei moldovenești porția, limonadă fără legătură cu lămâia, dar arată bine pe masă.
 5. La terasa aia de fițe de lângă Guvern, nu știu cum îi zice, exact aceeași poveste ca la Primo, sirop cu apă. Mergeți doar sub amenințare, de bună voie nu are rost.

Poze n-am.

7 raspunsuri
 1. Lucidu
  Lucidu says:

  Sa precizezi si unde se bea cea mai buna agheasma in Chisinau.Si cea mai sfintita si plina de harul dumnezeiesc.Asta as dori de la tine,daca nu-ti e prea greu de precizat!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *