Kishiniov

Varianturi cu taxiurile în Chișinău

Ca un adevărat padawan nistro-prutean concretizez mai multe detalii necesare pentru supraviețuirea în Chișinău. Cât de curând o să încep să fac și desene. Acum despre variantul cu taxiurile.

 1. La bordură. Presupunem că vrei să mergi la gara feroviară și speranțele pentru varianta 3 de mai jos s-au împrăștiat precum aburii beției, ca o mahmureală cu grețuri și dureri de cap. Stai lângă bordură cu geanta și analizezi eventualitatea că vei pierde trenul. Lângă tine oprește o mașină oarecare, civilă, fără însemne: șoferul te întreabă unde îți trebuie, răspunzi sincer că vrei la gara feroviară și repede. ”Suie și poehali!” Tarif: 50 lei moldovenești, nenegociabil, fără chitanță.
 2. Piratul din Caraibe. Din nou epuizezi în dureri variantul 3 și stai deznădăjduit lângă bordură. Apare o mașină purtătoare pe capotă de cub dintr-ăla de plastic pe care scrie mare și dădător de speranțe ”TAXI”. Dai din mână, șoferul oprește. Te înțelegi omenește cu el asupra destinației și prețului, înainte să plecați dă jos de pe capotă cubul, în mașină nu există nici măcar mirosul vreunui aparat de taxat. Tarif: 50 lei moldovenești, nenegociabil, fără chitanță. Doar pentru cei cu accent românesc.
 3. Apelul. Există firme de taximetrie cu pagină de internet, aplicație pentru smart-phone, număr de telefon scurt. Elegant, modern și progresist. Cu operatoare și robot telefonic care vorbește româna cu accent și topică rusești. ”Albă Dacia numărul 969”. Tot ce vrei este să te sune robotul și să te roage: ”Coborâți fără sunet la ieșire”. Asta este parola succesului – vine taxiul! Confort? Da, confort, orice, mai scump – să vină! Și nu vine. Nimeni nu te roagă să cobori fără sunet la ieșire. Suni la Taxi Național și îți răspunde fata de la parteneri. Suni și nu-ți răspunde. ”Cu părere de rău nu am găsit mașină disponibilă…” Nici o albă Dacia nu se prefigurează la orizont. În gara feroviară călătorii se îmbarcă în vagoane și tu suni, suni în timp ce îndoiala se strecoară în suflet precum un viclean șarpe.

Categories: Chișinău pentru toți

DEFENSOR EFTIMIAE » « Gâlceava înțeleptului cu inginerul

4 Comments

 1. 1. Cum adica „variantul”? De aici: „Din nou epuizezi în dureri variantul 3…”
  2. Cum adica „varianturi”? De aici: „Varianturi cu taxiurile în Chișinău”
  3. Si totusi este si varianta corecta: „Presupunem că vrei să mergi la gara feroviară și speranțele pentru varianta 3 de mai jos…”

  Deci, cum ramane?

 2. Dar frate, autobuze nu circula la Chisinau si sa aiba in trasee si gara feroviara??? Numa’ taxiu’ e de baza in zona?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2019 Kishiniov

Theme by Anders NorenUp ↑